Angka Saya.

I read an entry kat belog kawan sekolah rendah aku, Amalina Madzlan. She wrote about numbers of lovelife. So, cintahidup aku pon ada angka! 

And this is my lovelife angka..

16 >> Mula bermain mata dengan lelaki-lelaki kacak sekelas. Bila mereka mintak phone number dengan alasan nak call nak discuss pasal homework, bagiii!! happynye ade orang approach kau!! and cerita kat semua orang. Eh eh mamat hot stuff tu call aku la semalam!! aww!! ;P 

Raptai graduation smks9. Korang ingat aku lagi tak? alaa..si perampas tu.. erk! tetttt!! =P



17 >> Mula mengenal vocab baru iaitu COUPLE / KAPEL. So mula la ada ayat-masa-kini like, "ehh ko kapel ngan sape eh? ko ngan ehem2 ke?? shweet gile dowh" Macam batak sangat la ada balak hensem tu. Hensem tapi pakai duit mak bapak lagi tak ke mane jugak dik ooiii.. Maka terjalin lah sebuah cinta monyet di situ.


Sukan sekolah smks9 2005! =')



18 >> Okay kunun ramai sangat orang minat kau. Nak kapel ngan kau la kunun. So dengan tak semena-mena first love tadi di'clash'kan / di'break up'kan sebab aku dapat yang lagi hensem. FINE!!! geli nyahhh.. So mula story kat orang pasal aku-dah-clash-ngan-dia-lah. Sebab dia tak matang la, tak hensem la, bla..bla.. *macam kau tu matang sangat la. baru kapel 2 kali dah matang? brengset!*




19 >> Melanjutkan pelajaran ke matrikulasi. Maju setapak. Masa ni wajib stay hostel. Boyfren tadi tak sama matriks so cinta jarak jauh. So mula la cekalkan hati, hanya jarak memisahkan kami namun cinta kami tetap utuh. wtf. Tapi kat matriks still main mata ngan hot stuff lain dalam kampus. Orang kate scandalicious la mase tu. whateverr..
*gambar aku masa matriks dah ilang..* =(




20 >> Masuk uitm dihatiku sambong degree. Kekasih yang berjauhan tadi dah lama ditinggalkan. Sebab kat uitm ni banyak lagi hot stuff yang lebih berpendidikan tinggi kununnye. Plus, boyfren2 kat uitm ada duit ptptn. Kaya skit berbanding aku yang tak apply ptptn ni. So boleh la support lunch / dinner aku. Haha. Memandangkan umur yang semakin meningkat mula berpandangan serious dalam perhubungan. *gelimaaaatt* so belajar untuk setia. KONON. 
 Menara S&T uitm. Ally, ko ingat tak kita main kejar-kejar ngan sape?? ;P




20 1/2 >> Tahun akhir di uitm. Boyfren yang dapat ptptn tadi dah ditinggalkan jugak. Sebab beliau kurang normal. * kau je lah yang paling normal, rajiah! cirit!* Sibuk dengan FYP so tak kuasa nak cari pengganti / boyfren baru lagi. Lebih memikirkan tentang masa depan nak sambung study lagi. *mula beranggapan, budaya kapel2 ni cuma menghancurkan hidup*. POYO.

Enviromate yang rawks! go rumah merahhh~~





21 >> Diperkenalkan kepada seorang hot stuff yang baru oleh seorang rakan seperjuangan. *Deni, i know u are smiling..* =P Tapi tak kuasa nak main-main mata lagi. Sebab bajet hot. uwekk. Mamat hot stuff tu nak approach pon, still jual mahal. "Sorry, saya tak available." haha. Mula mengenakan syarat-syarat seperti, jangan ganggu saya malam-malam, kita kawan saje takmo lebih dari tu, dan sebagainya. Tanpa berkapel, mamat ni masih sabar dan tekun approach aku. Hati mula terusik. heheh. Sampai la satu hari, dia mencurahkan perasaan cinta yang luhur mulus tulus dari hati yang ikhlas maaf zahir batin. Plus mak dia menyatakan hasrat untuk merisik. Macam dah tua benar je anak makcik ye, nak kawinkan cepat2?
*But I just can't describe the way i feel masa ni. Macam ohhhh~~ romeo ku!* =D
Chenta, i love the way u proposed me anyway..heh.
Tup tup kami betunang. Alhamdulillah lepas bertunang baru aku rasa aku betul-betul in love dengan dia. And yes everything went very smooth and awsome.

Bersama orang yang bertanggungjawab. haha




22 >> Sambung belajar lagi. (kau ni tak botak ke asik belajar je?) Masters memang menyibukkan hidup. Bertungkus lumus habiskan masters  sebelom kawen. Encik tunang? Dia sentiasa di hati. =') Always encourage me to do my best in my masters.





22 1/2 >> Mengakhiri zaman anak dara. Bersyukur yang tak terhingga. Tak pernah menyesal kawen awal. Kasih sayang berlipat ganda lepas kawen. Rasa lengkap yang tak terungkap.

Dengan sekali lafaz, aku kini bergelar isteri.





Lagi 2 bulan nak masuk 23 >> Bahagia yang masih lagi. Hope to have millions and millions bahagia ahead. Thanks Allah for giving me the chance to live happily with my loved ones. Chenta, I'm very grateful to have you in my life. 






p/s: If kak isabelle is reading this, can u pliz post something like this too in your belog? Your biggest hottest fan nak baca nihh! =)

Hugs & Kisses,

11 comments:

isabelle said...

wahahaha..ayat x boleh blah, kau dik oiii...
tiba2 ketawaku terhenti.
alamak.. aku pun kena buat ke? byk yg kantoi ni kang...
kweng3x.
demi jiji, akak buat nanti ye?

Jiji-Fify said...

hahahaha..wajeb buat!! saya bagi 48hours dari skarang.. hihi nak balas dendam kat bekas lecturer.. ;P

HoPe said...

haha..
jadi inspirasi pulak eh?
good la..
start things early..
pray for my jodoh to come jugak ye?

haziQah said...

haha ko perampas? ko rmapas spe wei..jap..aku xingt pon..keaku x taw gosip masa tu haha

20 1/2ko da bpikiran gtu? kapel2 itu mnghancurkan hdup?
ahhha...aku umur23 ni bru tpikir gtu..so dlm2 thn lg bru aku mnamatkan zaman anak dara la ek..aminnnnn :p

Jiji-Fify said...

amalina,
heheh.. i read ur blog since we met in FB. :) of course i'll pray the best for u & encik kamal. :P

haziQah,
haha..ala..ade gosip terhangat time tu.. aku dah merampas seseorang! and sume org pangkah aku time tuh.. gile down aku mase tu dowh! tu yg spm aku teruk. wakaka *alasan!* btw, jodoh kau akan pasti tiba 1 hari nanti. insyaAllah..same2 doa ye.. :)

alyaa said...

awwwwww dis is so sweet!!
kte men kejar2 dgn sape eh?;p
hahah

Jiji-Fify said...

ally,
ahahaha..dgn tettt!!
siap naik turun lif! mcm sialan je perangai ketika ituh! haha

Syafinaz said...

ak nak je like like yg ni punye entri.. tp x bleh pule.. haha..

Jiji-Fify said...

p-nat,
like dlm hati dah ckop memadai..
thank u dearie! :)

kawan 5sc2 kau yg main pen said...

"Raptai graduation smks9. Korang ingat aku lagi tak? alaa..si perampas tu.. erk! tetttt!! =P"

ahaha. aku tahu cerita ni. tetttt!

Jiji-Fify said...

aainaa!! ahahahahah!! rindu nak maen pen ngan ko lagi!!! ahaha..
mesti la ko tau ok! ko penasihat aku mase tuuu.. keep it silent bebeh! teetttt~ :P