Entry Raya lagiiii...


Kembali bersiaran! =)


Before this aku dah update pasal Raya 2010 kat kampong aku & kampong mertua. So berapa banyak entry raya kau nak letak kat belog nih?? Raya pon dah nak habis! Kuih-kuih raya kat umah aku pon habis. Siap dah basuh balang-balang kuih segala. So update raya pebendanya lagiii???


Macam yang aku dah mention sebelom ni, Mama baru tiba di tanahair. So sebelom-sebelom ni kami beraya tanpa Mama. Sedih gile kannnnnnn... =P
Jadi kitorang pon set la satu tarikh untuk berkompol lagi sekali (last weekend) demi mama. Seronok weh!
Aku rasa macam nak raya tiap-tiap bulan pulak. Buleh gitu?


Kebetulan last weekend jugak ada Jamuan Aidilfitri kat perumahan kitorang tu. So ramai-ramai la kitorang terjah. Dah kenyang perut tu, kitorang lepak-lepak kat umah. Sambil borak-borak-lepas-rindu kat Mama.

 



Along & Kaklong...orennyaaaa!!!




Dan "Baby-kuat-nanges" Mama & Daddy....

Abaikan ke'kurus'an' aku.. Aku memang "kurang" makan lately.. 



Dah alang-alang semua elok pakai baju raya, kitorang pon berpakat untuk amik family portrait lagi sekali. Sebab masa 1st Syawal dulu Mama takde kan.. (Tapi kali ni Rizwan pulak takde. haih..)



Sape kata gambar dah habis??.. Banyak lagi gambar nih... =P


 The Couples..



 The Bujangs..




 Gurls..



Boys..


Haaa..hamik kau.. Sempot layan gambar! =P
Sampai pkol 1 pagi kitorang duk tertonggek-tonggek posing depan camera weh.. Rugi la kalau upload sikit-sikit je kan.. Hihi


The following day, Daddy ajak kitorang pi ziarah kawan dia yang dah 7 years lumpuh sebab stroke. Memang menginsafkan bila tengok orang-orang macam ni kan?



Sama-sama lah kita doakan agar Tuan Haji Fuad ni dihapuskan segala dosa beliau. Dan untuk kita semua, minta jauh dari ujian-ujian yang sebegini. Ameeenn..



2 comments:

isabelle said...

akak x nak komen la.
sentap!!!
*err..ni kira komen x?

Jiji-Fify said...

kak is,
alaaa..tak pasal-pasal sentap plak.. ruginya tak sempat jumpa weekend lepas. nak tau story!! :P