Nebergh!

That's the way orang-pantai-timur pronounce the word "nervous".
Aku tengah nebergh gile sekarang ni, okay! pft.

I just received a call from Graduate School of UMT.
Diorang dah kompomkan tarikh untuk VIVA Master aku.
Walaupon kereta aku ialah viva, tu bukan bermakna aku nak beli viva lagi satu.
VIVA or "vaiva" here means Thesis Defense Presentation.Okay paham semua?! =P


Rasa macam nak tercirit masa terima call tadi.
When i submitted my final thesis August lepas, diorang bagitau aku kena tunggu at most 2 months before VIVA because they need time to process and find external examiners. So aku expect, tolak puasa & raya, paling-paling pon mesti bulan november diorang akan panggil. Tapi, elok aku tengah sidai baju sambil bernyanyi-nyanyian di pagi hari tadi, dengan selamber diorang call and cakap..


"Cik Adlil Rajiah, awak punya VIVA 25 oct, isnin ni, pukul 10 pagi."


*Cikkk???? Hello!!! PUAN peliissss!!!*


So ada lagi 3 hari untuk aku get ready.
Sib baik presentation slides dah siap lama dah (kes tak sabar nak habis viva la ni). Tinggal nak buat rehearsal sikit. At least aku dapat bajet masa & fikirkan some expected questions yang bakal ditubi-tubikan kepada aku kelak.




Wish me luck, people! 
Doakan semoga semuanya lancar dan dipermudahkan...

2 comments:

kyle said...

wow, good luck!!!!!!!!!!!!!!!! viva VIVA :P

Jiji-Fify said...

kyle aka waiho,
yo yo yaw!!! thanks yaw! :P