Shah Alam-Penang-Kedah-Perlis-Thailand (Part 1)

Wheww! Weekend yang panjang bersama famili mertua tersayang!
Walaupon aku cakap aku demam last week, tapi tu bukan penghalang untuk aku entertain family mertua. Cewwah!
Bertolak ke Shah Alam on thursday, meet my family sekejap then kitorang terus ke Puncak Alam (umah mertua). Malam tu jugak, kitorang gerak Penang. Huhhh sampai Penang pkol 3 pagi wehh! Penat giler!


Then sampai Penang, lepak umah aku.
The following day, kitorang gerak ke Perlis. Walaupon Perlis tu sekangkang kera je, tapi scenery mmg heaven. Awak-awak semua yang bangga sangat duk Kay Eyll tu, mesti jakun giler tengok tempat-tempat menarik kat Perlis ni.
Sampai-sampai je Perlis, terus photoshoot kat bendang! Hooray!

 Introducing my SIL, Ateh. Dia ni kecik-kecik cili padi taw! She's older and smarter than me. =)


1, 2, 3, lompatttt!!!
 
Kang ada la yang nak sound aku lompat-lompat ni.. Takut miscarriage lagi.. =P



 
Okay sesi melompat bersama hubby lak.. =)
 Atas ni, aku tengah tunjuk batu sempadan Malaysia-Thailand.



Lepas penat lompat-melompat di bendang,
MAKAN TIME!!!!!

 Atas: Tuan umah, Pak Anjang.

 Atas: My BIL(dia ni sebaya ngan aku), MIL & FIL.


Dah kenyang dan happy, jom berjalan lagiii!!
Next destination- Kilang Proses Beras.

  
Kat belakang kitorang tu ialah segunung padi! Banyak kan?


 Padi yang baru dituai.


Tengah sizing padi.



 See! Dah jadi beras!


 Beras tadi digred ikut size and tahap kehancuran. =P


Dari kanan: 10% beras hancur, 5% beras hancur, beras tak hancur.


Ready untuk packaging process pulak.


Ni lah berasnya, yang dah siap!!


Okay sekarang semua dah faham camne beras dihasilkan?? =P
Ada baaaanyak lagi tempat-tempat yang kitorang terjah kat Perlis ni. Ni baru Perlis beb. Belum tunjuk entry yang kat Siam lagi! Shopping baekkk punya.
Then tengok anak-anak buah aku main motorcross. Fuh!
Pastu pi Alor Setaq & Sg. Petani, Kedah.
Pastu pi mentekedarah seafood kat Penang.
Baaaaanyak lagi update lepas ni!! Tungguuu~~


Nantikan entry seterunya,
Shah Alam-Penang-Kedah-Perlis-Thailand (Part 2)!

4 comments:

My MiRa said...

1 2 3 lompat!! heheheh

HoPe said...

errr..takut miscarriage lagi?
maknanya?
errrr..bakal jd ibu lagi kah?

isabelle said...

kau ni mmg degil la, dik.
org dah pesan, jgn lompat2 sakan.
*muka garang nih*

Jiji-Fify said...

my mira,
hehehe.. hiaaargh! :P

hope,
erk..takdelah.. blom rezeki lg.. :)

kak is,
euuww.. tatotnyaa.. hihi :P