Whew! Finally!! =)

Kembali bersiaran!!!
Selepas 3 hari berada kat Terengganu bertungkus lumus menyiapkan diri untuk VIVA.
Akihrnyaaaaa...semua dah selesai!!! Yeaaahuuuu!! =)


Aku nak share kat sini, pengalaman viva aku. Malam sebelom viva tu, aku takut sangat, tak yakin yang aku boleh buat. Jenuh la laki aku pujuk. =P



Esoknya, the actual day! 
Sejam aku present thesis, lagi sejam Q&A session. So total up, 2 jam!! Lenguh lutut aku!
Ada 5 orang examiners masa tu. Kau bayangkanlah berapa chuaknya aku mengadap diorang tu. Berpeluh-peluh. Tapi aku berusaha jawab setiap soalan sebaik mungkin.


After 2 hours, diorang suruh aku keluar bilik viva kejap because diorang nak meeting sesama supervisory committee. Tak sampai 5 minit aku keluar bilik, diorang panggil masuk balik. Lerrr...baik takyah suruh aku keluar tadi..

Tapi hampir berjurai air mata aku bila Mr. Chairman tu cakap...

"Adlil Rajiah, selepas meneliti thesis dan pembentangan, kami sebulat suara bersetuju untuk menganugerahkan Ijazah MSc Environmental Technology & Menagement kepada awak secara rasminya. Tahniah."


Perkataan pertama yang keluar dari mulut aku,

"Alhamdulillahhhhh..."
Sebak.


Masa aku melangkah keluar dari bilik viva tu, Supervisor aku bisik,

"Macam mana perasaan? Tahniah ye." =)


Sambil tunggu Mr.Hubby fetch aku kat lobby, aku call mama & daddy. Diorang pon cakap tahniah. Along pon said Tahniah.. Aku rasa bersyukur sangat masa tu.


Bila hubby sampai, he gave me a very tight hug sambil cakap,

"Tahniah sayang! Abang dah tau, sayang boleh buat!" =))


Sampai bilik, terus aku on FB...

Thanks, everyone!!! 


Mr. Hubby pon tak nak kalah...
lovesss..


Huhu...Akhirnya segala susah payah aku selama ni, berbaloi!
I thank Allah!

Malam tu, i had a great dinner with suami tersayang & and kawan-kawan.
Nanti aku cerita kat next entry k..


p/s: Terima kasih kepada semua yang mendoakan. Especially Mr Hubby yang sanggup amik cuti semata-mata nak teman wifey dia viva. =)

10 comments:

isabelle said...

congrats,jiji!
akak tertinggal bot rupenye.keh keh keh...

xnak kalah dgn fify. akak pun nak cemolot dgn kau, dik.

haaa...ada bran? :P

Mama Zharfan said...

congrats dear!! me tumpang hepi ;)

Jiji-Fify said...

kak is,
comolot?? bolehhhhhh... tu mmg fevret! ngahahaha :D

mama zharfan,
thank u!!! :)

Khumaera Ismail said...

congrats sis jiji... =)
bestnye..bile la dpt amik master cam sis..

ardinihumaira said...

whoaaaaaaaaaaaaaa tahniah!:D

Jiji-Fify said...

khumeera & ardinihumaira,
thank u!

Kancilbiru said...

tahniaaaaahhhh....setelah bersusah payah....bukan senang tu...sy ni baru nak susah payah sambung degree..hehehe..

Jiji-Fify said...

hai kancilbiru.. saya vivahijau.. haha.. trimas! :)

Anonymous said...

sngt happy la akk da lepas.congrates again :)

elyse said...

tahniah jiah :D