Bang Pejai, Pakwe Maklang!

Sekarang kan tengah mood Muzik-muzik separuh akhir. =P
Aku layan jugak wehhh...
Sebab pakwe aku masuk semi final wehhhhh!!!
*bangga*


Jap jap ni pakwe aku. 

Heheh..
Yes, Pejai Tahir kecintaan kuuuu... =P


Ok lepas Faizal Tahir perform je, terus tukar channel TV.
Haha nampak sangat tengok muzik-muzik semata-mata sebab Bang Pejai je. 


Aku rasa satu dunia pon tahu aku kemaruk dengan Faizal Tahir, 
 Memang kemaruk tahap kambing gurun lah!
Eh tapi dia tu memang smart woh..


Bang Pejai yang dirindui selalu jugaklah yang selalu jadi "modal" gurauan kami suami isteri.



***Scene 1***
Kalau aku gaduh-gaduh manja dengan hubby..
Hubby: Takmolah kawan sayang dah!
Aku: Elehhh.. tak kesah..sayang ada Bang Pejai.
Hubby: Dia tu dah la pendek, gemok pulak tu.
Aku: Tapi dia lagi cute dari abang!
Hubby: Tapi abang lagi tinggi dari dia. Dia pendek. Dia pendek!
Aku: Ngahahahahahaha!!! Loserrrrr!! ;D




***Scene 2***

Kalau tetiba hubby terdengar/ ternampak Faizal Tahir kat radio/TV..
Hubby: Eh sayang, Faizal Tahir sayang tengah nyanyi lah!
Aku: Ha'ah.. before Bang Pejai nyanyi tadi, dia dah SMS sayang, dia cakap dia nak nyanyi lagu untuk sayang. *muka selamber*
Hubby: Bluekkkkk!!!




***Scene 3***
Bila aku puji hubby..
Aku: Wahhhh..Hensemnya hari ni. Wangi-wangi lagi! Abang nak ngurat bangla-bangla kat site tu ke? Hihi
Hubby: Ehehehe..Hensem kan? Abang hensem ke Faizal Tahir hensem?
Aku: Errrrr.. Faizal Tahir. Heh.
Hubby: Ye laaa!!!! Abang ngurat bangla kat site lagi bagus!
Aku: Keh keh keh!!




***Scene 4***
Bila kat rumah MIL, duduk-duduk ngan anak buah aku sambil tengok TV..
 Tetiba Faizal Tahir muncul dikaca TV. Mesti anak buah aku jerit-jerit,
"Maklang! Maklang! Pakwe Maklang! Pakwe Maklang tengah nyanyi!"
*keh keh bangga aku*
Bila Siti Nurhaliza muncul kat TV, excited diorang panggil laki aku pulak,
"Paklang! Paklang! Makwe Paklang nyanyi!"
Cehhhhh!!! Sejak bila Paklang kau kapel ngan Citi Nurhalija!
Hubby terus angkat-angkat kening. Ceytt..macam bagus je! *jelesss*






***Scene 5***

Kalau nak buat perangai annoying sikit...

Aku: Abang, dulu masa sayang kapel ngan Bang Pejai kan... Bla..bla..bla..
Hubby: Eh sayang ni. Dia tu laki orang lah!
Aku: Elehhhh..Siti pon bini orang. 
Hubby: Alaa..Abang saje je kasi kat Dato' K. Sebab sayang tergila-gila kat abang dulu. Kesian lak kat sayang. Kang takde orang nak kawen ngan sayang lak.. Lalalala~~
Aku: FINE!!!!!!!!
Hubby: Kah kah kah loser!!



p/s: Kalau aku ada anak ni, mesti jenuh diorang tengok perangai mak bapak! Heheh

7 comments:

isabelle said...

mengapalah dua2 tu jadi pojaan korg?

akak & abg sham baru je kutuk2 kepoyoan pejal kalo time nyanyi...ala2 feel sgt la kunun (mesti fify suka baca komen ni).

tapi, sori la fify. ctikus itu mmg lgsg akak x minat. dgr je lagu dia kat radio, terus akak tukar channel. ngeh3x

ardinihumaira said...

hehe.. kelakar la u ols :) bahagia!

MUNNYRA said...

ha ha ha... Faizal tahir mmg best!

mcm tu lah kita bila bab2 gurau =P

Jiji-Fify said...

kak is,
alaa..daripada bang nuar hang tu. lagi kitorang geliiiii!!! keh keh keh

dni,
hahah asik bergaduh berdua je la kitorang ni. haih

munnyra,
u pon minat bang pejai?? Seppp!! :D

gadisBunga said...

ini chenta hati saya! :p

isabelle said...

bang nuar centaku itu at least bukan laki orang wei.
tengok..dia setia menunggu akak.
jgn jeles aaa...

Jiji-Fify said...

gadisbunga,
seppp!! :D

kak is,
perghhhh.. punyalah bekap bang nuar dia tuhhh.. bluekkk!