Deepavali at Feringgi

Hai tawan-tawan!!! Anda semua sihat? =P
Aku dah kat Ganu! Thanks for all supportive comments on my previous entry! =')
Sejuk owwwhhh kat sini! Musim salji tengkujuh weyh! Hujan tanpa henti. Kilat sabung menyabung. Guruh berdentam dentum. Seluruh bumi dah ditenggelami air! (Perghhhh..extreme gila keadaan yang kau bayangkan! Padahal hujan renyai-renyai je.)  -_____-"


Eh apasal tajuk entry tak selari dan sejajar dengan isi kandungannya? Eheh sebenarnya aku nak habaq pasai raya deepavali hari jumaat lepaih. Aku pi bercinta kat pantai Batu Feringgi nuuuuunnnn! Saja la nak spend time ngan orang tersayang sebelom cheq mai Ganu ni kan..

So jom kita zasssss tengok panorama-panorama indah nan mengusik kalbu nan roti nan kat Batu Feringgi! Sewonok yuhhhh!!!!!!



Kitorang sengaja tak nak mandi pantai. First, sebab ya rabbiiii ramainya umat yang tengah mandi pantai masa tuhhh. Aku bukan apa, takut tersilap peluk laki orang je.. Hihi.. Nak nak pulak yang berbulu satu badannnn!!! Waaaaa!!! Ini orang ke mawas nihhhh.... =P
Second, sebab tengok air lautnya pon dah macam bertukar warna ala-ala air loji je.. Hurmmm terus tak selera.. Third, sebab kitorang prefer lepak-lepak borak-borak kat tepi pantai tu je, sambil photoshoot. 


Pape hal sebelum lepak, wajeb beli makanan dulu. *Cari muka paling desperate sekali*



Okay perut dah kenyang, hati dah gembira, muka dah boleh tersenyum riang. 
Boleh mulakan sesi lepak sekarang.




Sesi main nyorok-nyorok ala hindustan yang meloyakan. Sila standby baldi hijau untuk muntah hijau masing-masing. Pergh dah la baldi hijau, muntah pun hijau. Lembu yang makan rumput hijau pon tak muntah hijau. Ok ok dah dah.




Bila tengok orang-bercinta-beromen-sakan-tanpa-menghiraukan-kalayak-ramai-macam-dunia-ni-kaulah-yang-punya, terus kitorang teringat zaman-zaman bertunang dulu. Hihi. Port dating memang wajib tepi pantai je. Tapi lepas kawen ni, bila pi pantai takde pulak nak beromen sungguh-sungguh! Bila "orang agama" datang tunjuk je la kad nikah tu. pft. -___-"


 Tengok la jari aku point kat mana. Hamboiii..peluk-pelukkkkkk..


Terus rasa tercabar. Dengan selamber kitorang buat aksi di ranjang kitorang pulak.. 
Awas, jangan tiru aksi-aksi terlarang ni di rumah. Hak hak hak.


 Cincin pon nak beromen jugak... heh


 Iklan Santa Clause Barbara kejap.




 Hello sunset!!!



Kasih ku takkan padam, setia menerangi duniamu.. Ewwahhhh!!
(Try guna slow shutter, tulis guna lampu henset. keh keh keh)

Mine!


Hubby's. Alolololo... U tulis nama I?? Awww!



On the way home, kitorang ternampak satu tadika/taska ni.. Wow banyaknya hidupan liar! Giraffe, Zebra, Elephant semua ada. Mungkin tema taska ni ialah "Belajar Dalam Zoo". heheh

Kalau camni gayanya, mak bapak budak pon nak masuk taska balik. Betul tak, Kak Is & Abg Sham?? Hehehe.. Otromen dah sampai Malaysia la weh! Watch out, Adam Zuhair!! =D




p/s: Teka teki untuk hari ni: Banyak-banyak orang gila, orang gila mana yang pergi pantai pakai high heels?? =P

5 comments:

azieazah said...

JIJI > Masa pic U yang pertama (duduk) Kak Azie terus zoom that pic dan tunjuk to my anak dara. Soh tengok lawanya kasut dia nih. Wedges!

Siap plan nak pi cari gak camtuh.

Ehh tetiba skroll ke bawah, U tunjuk plak kasut tuh.. wooooooooo!

I like..!

Batu Feringghi memang dah tak berapa best sekarang ni, Kak Azie kalu ke sana, prefer Pantai Mutiara.

Zezebel said...

Waaaaa.... sioknya.
Wish satu hari nanti dapat dating ke Batu Feringgi juga lar...

Jiji-Fify said...

Kak Azie,
Sorry kasut tu bukan untuk dijual. haha. btw, thanks! itu kasut hantaran kawen dulu la.. :P

ha'ah feringgi kurang best la. terlalu padat dah. :(

zezebel,
Boleh je.. tapi banyak lagi pantai lagi lawa dari feringgi kot.. :)

isabelle said...

weh...taska tu kat penang kan? akak pernah lalu...dan terbayang kekaguman adam melihat superheronya di pintu sekolah.hahahaha

p/s: jwpn teka-teki...
orang sewel nama jiji.hehehe
kau tak tengok lagi abg sham pakai sweater pegi pantai (masa tu dia dtg lwt akak kat aussie masa winter maaa)

Jiji-Fify said...

kak is,
ha'ah kat penang la. kat gelogoq tak silap. kira oklah pakai sweater time winter. masa tu kan dia kurus lagi..lom byk lemak nak trap haba. ngahahaha!! ;P