Kami bukan gemok tapi comel. Ngeheh.

Semalam, aku bertekak dengan Along (abang aku).
Isu semasa yang dibangkitkan ialah "Dua-dua taknak mengaku COMEL"


From left: Mama, Aku, Daddy & Along tuncit.


**Scene 1**
Along: Rajiah!!! How come ur arm is bigger than mine! 
Aku: Elehhh..Along tu! Dah tumbuh tetek!! *Sambil picit tetek Along*
Along: Ehhh..Along laki, takpe..
Aku: Hurm.. Ye la.. *pasrah*



**Scene 2**
Along: *Standing beside me* Eh, bontot kamu lagi besar dari bontot Along lah!
Aku: *Ish mamat ni, asik bikin panas je* Elehh tetek Along lagi "tinggi" dari tetek rajiah! Muahahaha!!
Along: *makan hati dan berlalu* 




**Scene 3**
Bila adik-adik perli kitorang...


Adik: Along!!! Besarnya perottt!!!
Along: Ni tandanya murah rezeki...


Adik: Kakngah (aku)!!! Lengan kauuu!! Besar macam peha aku!
Aku: Ni bukan lemak la.. Ni muscle.. Hari-hari aku work out.. =P



**Scene 4**
Setelah berjanji untuk tak membangkitkan isu "bontot dan tetek" antara kami berdua lagi, keadaan kembali aman.
Tetiba we heard mama and daddy said...


Ayah: Diorang ni dah gemok kan??
Mama: Exactly! BOTH RASHID & RAJIAH. Cepat betul diorang ni gemok. Baru 5 bulan kawen.


Aku & Along: Berpandangan sesama sendiri. *CEYYYTTT!!!*

Credit to Cherita Pictures

5 comments:

gadisBunga said...

haha. conversation mak ayah tu yg paling kelakar. hahaha!!!

HoPe said...

hahaha..
bila ibu dan ayah bersuara..
anak2 telan air liur jelah..

Arifah said...

hahha..comel!

isabelle said...

hahaha.
akak tpaksa pcaya ckp mak ayah awak je la dik oiii...

Jiji-Fify said...

GB,
ceyyt! ;P

hope,
haha tu la.. dua2 loser. :D

arifah,
saya?? tengkiu2!! ;)

kak is,
hang mmg.. hampeh!