ae. eyl. oww. enn. ji. ALONG!


Hari ni, tambah 1 tahun lagi
24 + 1 jadi?
25 sudah pasti.
Orang kata pada usia begini,
Dah tak remaja lagi.
TUA, jauh sekali.
Tapi tak semestinya jauh dari mati.


Along paling TUA antara kami.
Jugak paling gemok dan paling tinggi
Mungkin jugak paling sengal ubi
Ehh bunyik macam nak perli
Tak lah, nak gurau-gurau je ekceli
Kan di hari jadi tak boleh moody-moody?
Alamak! tapi nampaknya ada orang terasa hati
Sobolum kono hompuk, baik eden copek lari.




Mungkin sebelum ni, kita sambut birthday sefamili.
Tapi kali ni, kita jauh beribu kaki.
Tapi takpelah sebab Along kan dah ada bini.
First time sambut birthday dengan bini mesti lagi Happy.
Apa-apa pun wish Along di hari jadi,
Semoga diberkati dan dimurahkan rezeki.


Nak bagi hadiah, pembalut hadiah pulak lupa nak beli,
Dah la kita jauh, takkan nak jalan kaki,
Ingat nak pos je, tapi posmen pulak cuti.
Katanya baju kerja lupa nak hantar dobi.
Perghhh alasan kau memang tak leh dipercayai
Baik ngaku je la, takdok pitih nak beli pressie. 
Eh tapi kan minggu lepas dah ada party.
Parti Daddy tu, Along punyalah sekali.
Kita orang Islam takleh asyik sangat berparty-party.
Nanti hanyut dan lupa diri.
Tengok tu! Alasan lagihhh!!


Alaa Rajiah tak kasi hadiah pon, at least ada special entry.
Dah boleh buat Along tersenyum pon, dah memadai
Harap terimalah "hadiah" ni dari adik Along yang paling pretty =P




Rajiah panjatkan doa kepada Ilahi,
Semoga berlipat ganda kebahagiaan Along & Laili
Juga sentiasa dirahmati dan dilindungi.
Sebab Rajiah sentiasa sayang Along dari hati..


Happy 25th Birthday, ALONG!!


4 comments:

Myaby said...

eh eh kejap kejap. jadi saya kenal along kamu ah ni

along=acheed

hahahahahhahaa. x sangka i folow blog adik member i sendri. wakaak

hapy besday ached!

isabelle said...

hahaha..mengelat la aritu bday daddy sekali dgn along punye.

happy bday, along.
*nak gak address sbg along, supaya x nmpk diri sendiri lebih senior.hehe*

Jiji-Fify said...

Myaby,
hahahha..tak sangka eh.. kat jugak terserempak! :P btw, thanks sudi drop by!!! keep in touch! :)

kak is,
hahah..tu lah party bajet namanya! :P
ehhhh sejak bila kita share2 along neh? heheh.. btw, thanks!

acheed said...

sob2..t'haru neh..nak nanges,tp apsal xnak kuar air mate plak ni.. sape ade eyemo,pinjam 2 titiks..

thanx rajiah..i love u now and 4ever after..huih..haha