Daddy's 52nd Birthday Celebration!

Every year 10th December hari paling grand!
Tapi tahun ni 10th December is nothing.


At first, Daddy macam dah agak kitorang nak surprise dia macam tahun-tahun lepas. So kitorang decide not to do it exactly on 10th December.
So bila tibalah 10 haribulan tu, kitorang buat-buat busy. Masing-masing buat hal sendiri. Takde sape pon pedulikan Daddy. Kitorang saiko dia habis-habisan. Sampai Daddy moody je hari tu.


Last-last Daddy said,"Takde ape-ape yang special ke hari ni?"
Aku jawab,"Takde. Mama & Rajiah sibuk lah. Nak entertain Prof Ameena kat Putrajaya."
Daddy,"Erm...Along kamu tak balik ke?"
Aku,"Tak tau lah. Esok kot. Tu pon dia balik kejap je sebab nak pulangkan tripod."
Daddy,"Oo..ok"


Kih kih kih...Saiko tak? Kesian Daddy. =P
Mesti dia expect kitorang buat birthday party untuk dia as previous years.


Tapi the next day, kitorang berjaya buat Daddy surprised lagi!
Pagi 11 haribulan tu, takde pape berlaku lagi, bcoz we planned to do it after Zuhur.


Tibalah masanya, bila everybody has prayed Zuhur. And as usual, Daddy went upto his bed to take a nap. Time tu lah kitorang bersungguh ting tang ting tang prepare segala benda kat ruang tamu tu.


Lepas semua dah ready, it was Mama's turn to saiko Daddy pulak. Konon-konon nak suruh Daddy teman pergi somewhere, padahal just to paksa daddy pakai baju chantek-chantek. Hahah.
Biasalah birthday boy kan...mestilah kena paling hensem!


Bila dia turun je downstairs, Everybody is singing Happy Birthday~~

Habis upacara terkejut-terkejut, cake-cutting session pulak!

Pewwwit! Pewwwit! 



Sebelum makan-makan, semua orang berebut nak bergambar dengan birthday BOY. 
Huiyyooo "BOYYYY"!


 with Mr.Hubby & I



 with Along & SIL. Awat hangpa lambat sampai ha?? Nak kena babap nih.



with Mama & Chef of the day-Rizwan. Mee Kari hang memang tip top, dik!



Kacak luar kacak dalam. Kacak dengar sini.. =)



 Daddy says,"These are my gurls!"
Hamboi Daddy! Playboy nya muka dia!!! Hahaha..



With the two daughters. Raidoo & Rajoo. 



 A perfect 10 of ours.



Okay everybodeyhhh.. Point to Daddy!

 Piramid makanan bergizi seimbang.



Haha time ni Daddy cute sangat. He scolded Raidoo for touching his birthday cake!



Lepas tu kitorang makan-makan.
Selain Birthday cake, we have mee kari, pizza hut, marshmallow ice cream and some fruits for dessert.



Sebagai kenangan on his 52nd birthday, we gave daddy a huge birthday poster. Yang dah diconteng-conteng oleh semua ahli keluarga. Heh. Then kitorang paksa Daddy tampal kat opis. Kat opis dia pon dah penuh dengan kad, gambar, poster yang kitorang bagi setiap tahun birthday dia. Hahah.


 Baca jangan tak baca!




Aku & hubby gave these 2 books of his fevret authors. 
Dapat buku ni, daddy terus pakai spek, terus baca! Semangat betul! =P



Belom cukup lagi surprise tu, bila semua dah habis melantak, lampu semua ditutup.
Tayangan filem kuno bermula.


Actually Daddy dah lama request to watch Mr Bean Holiday & The Bodyguard.
Tapi takde orang layan request dia tu. Haha.
So on his birthday, kitorang cari projector and PA system segala, untuk daddy mengadap dua movies yang dia nak tengok sangat tu.


It's Daddy's Day..




Walaupon movie lama, it's such a wonderful thing bila tengok ramai-ramai. 
Gelak-gelak ramai-ramai. Rasa bahagia.
Rasa blessed bila dapat happykan daddy on his birthday.


To our beloved Daddy,
We hope u enjoy your 52nd Birthday celebration.
Be happy and great as always.
Happy birthday, Daddy! 
We love u most!


3 comments:

h4ni3 said...

wahhh.. meriah.. siap ada wayang gambar segala bagai.. hehehe

semoga beliau dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan bahagia di samping keluarga tersayang =))

isabelle said...

happy birthday, bapak rapunzel the king.ehehe
happy betul dia kan? i bet he's so shocked.
yg muka hang berminyak sakan tu, awat hang masak ka piza tu dik?

Jiji-Fify said...

h4ni3,
haha..sekali setahun je kan.. ape salahnya.. :) thanks 4 d wishes.

kak is,
hahah..tak pasal2 feymes sbb repunzel. btw, muka mmg berkilat giler time tu.. berpeluh sakan. :P