Adib Zakwan (Geng baru Adam Zuhair)

Sejak dah kawen ni, banyak pulak aku berkecimpung dalam perihal ibu-ibu nih.
Rajin pulak nak ziarah ibu-ibu dalam pantang.
Rasa macam dah dewasa pulak. Padahal aku remaja lagi.



Last week, aku pi ziarah Nur Afriena Amani.
Tak cukup satu baby, pergi tengok pulak baby kedua.



 Adib Zakwan! (anak Kak Is & Abg Sham)
Aku suka betul nama tu. Macho je bunyinya kan? =P




Tengok tu!! Comelnya Adib buat muka camtu!!! 




Okay..sampai muka aku pon terikut-ikut. Bajet comel jugak la tu. -___-"
Tak ok tak!



Ni aku cilok dari belog Kak Is,
Bak kata Along aku, 
"Kang ade yang tersilap komen, TAHNIAH ATAS KELAHIRAN ANAK KAU JIJI!"



Kan aku dah cakap tadi, ni anak Kak Is. Bukan anak aku.
Mentang-mentang kau tengok aku yang tembam tengah melayan sakan baby tu, terus beranggapan itu baby aku.
Tu lah kau, orang suruh baca, bukan tengok gambar je.. Haihhh..



Oh aku lupa nak mention, bukan aku pergi ngan hubby je.
Tapi dengan Raidoo (my sis) and Azlan (kawan aku) sekali.



Sambil aku and hubby leka layan Adib, Raidoo pulak sebok melayan abang si Adib, Adam Zuhair.
Hamboi dah jadi geng pulak korang ye.


 Raidoo, Adam and monsters..


Cheeky betul Si Adam ni.
Paling cheeky bila dia cakap,  
"Adam mangi (wangi). Auntie Jiji smelly banyak."
Oi oi..selamber kau Adam...!




 Ni la Azlan. Weiii orang belom jemput lagi, kau dah bersila kat situ eh..
Pelahap betoi.
Btw, thanks Lan sudi spend time ngan kitorang! =)



Lepas beberapa jam kat rumah Kak Is, kitorang pon mintak diri.
Tak reti nak balik rumah terus, jom melencong ke Dataran Shah Alam jap.






Sedar-sedar je, Ehhhhhh dah pukul dobelas lah!!
Jom balik!

4 comments:

azieazah said...

Mula-mula memang ler timang baby orang. Lama nanti timang baby sendirik pulak.

Sementara lum ada baby, suka hati ler nak melencung ke melancung ke mana pun. kan? kan?

Jiji-Fify said...

kak Azie,
Betul jugak tu. Tak dpt bygkan camne bila dh ade anak nnt. Rasa mcm tak kompiden pon ade.:P

isabelle said...

kesian raidoo & lalan. akak x mention nama diorg dlm entry akak sbb abg sham xde snap gmbr diorg ropanya.hehe

slmt berpantang ye, jiji.
moga berjaya menguruskan badan mcm akak (ucapan cari gaduh)

Jiji-Fify said...

Kak is,
haha..takpe diorang kan watak sampingan je.bahah.

erk! *kecik ati terus off laptop*