Best In-Laws ever..

Cehhh.. poyos je letak title gitu.
Obvious kot, kau nak mengampu keluarga mertua. =P


Last week, aku ajak family aku pi ziarah / dinner dengan family mertua aku.
Maklom la bila dah kawen, kena la rapat-rapatkan dua keluarga.
Ape gunanya berbesan kannnnn..



 
Hamboi..masing-masing takleh control reseptor lapar bila ngadap makanan eh!




 Dua orang ni makan banyak, so prefer duk bawah sebab kalau duk atas takut kerusi patah. =P




 Aku & Mama sibuk melayan Wan (nenek hubby).




 Oh ni la mak mertua kesayangan aiii.. =)



Satu trivia pasal MIL aku.
Masakan dia memang berhantu!
Sekali kau rasa masakan dia, mesti rindu bebbb!
Everytime aku balik umah MIL, mesti ngidam daging salai masak lomak.
Tak pon, ayam masak merah.
Tak pon, asam pedas.
Tak pon, kari ayam.
Tak pon.....semualah!
Marrrbelesss!!! Sayang mak! =D




Semua tersadai bila dah burrrppp...



Untuk keluarga mertua tersayang,
Especially Mak and Ateh..
Terima kasih banyak-banyak atas layanan malam tu ye.
Kami hargai sangat. =)


4 comments:

Mama Zharfan said...

beshhnya ada MIL :) me dh lama kehilangan MIL--lps kawin she passed away, after menderita 7 years (lumpuh sbb stroke) :(

Jiji-Fify said...

kak suzie,
innalillahhh..takpelah.. harap akak sekeluarga tabah hadapi hidup k. janji korang bahagia n ada anak comel2!! :)

azieazah said...

JIJI, sewajarnya lah kita mesra dan beri layanan yang sama seperti keluarga kandung kita.

Kerana bila kita kahwin dengan dia, kita kahwin juga dgn keluarganya.

Ramai orang suka duduk berasingan, tetapi itu bukan halangan, dan bukan pisahan. Jarang jumpa pasti rindu, itu yang wangi nya.

Jiji-Fify said...

Kak Azie,
tu lah yg disarankan pon kan.. keluarga mertua=keluarga kandung.
barulah amannnnn... :)