Hubby's Light Trail.. (Part One)

Sesekali aku baik hati jugak temankan hubby pergi 'menembak'.
Baru-baru ni hubby ajak pi buat Light Trail.
Hmmm..apekebende tah.
Aku pon ikot je la.. At least aku tunjuk la jugak, aku sokong hobi dia tu kan. =P



Walaupon tengah malam buta, sanggup aku bersengkang mata.
Demi hubby's light trail. Heheh



 The Ferris Wheel.



 Sementara hubby tengah kusyuk bermanje dengan camera dia,
Aku duduk diam-diam dalam kereta.
Sibukkkk berSMS ngan orang lain.. =P


 Hamboi sopannya! Siap kaki naik atas! Sangat senonoh!



Ni fireworks sempena ape tah.



Dah puas dekat Ferris Wheel, kitorang pi hiway plak.
Siap naik jejantas. Bergelap bernyamuk la aku kat situ.
Sabarrrrrrrrr je kannnnn..


Hubby: Sayang, cuba teka, lampu biru tu kereta ape?
Aku: Ermmm..kereta sorong?
Hubby: T_T (tak supportive langsung bini aku nih)



 



Banyak betul kereta malam tu.
Paling lemah lutut, bila lori lalu bawah jejantas.
Bergegar wehhh...
Kejung reseptor lutut aku.



Roh aku. =P


Tetiba aku dah tau camne orang buat hantu/jelmaan.
Kunun je, PENEMUAN HANTU DI I-CITY. wtf.
Gempar, POCONG DI REBAN AYAM. pfft.
Semuanya teknik camera!! 
Babi aku kena tipu selama ni!



Nah, fotografer anda dan bininya. =)



Sampai 2am kitorang bertenggek kat jejantas tu.
Nasib tak kena tangkap basah. =P



Tunggu hubby's light trail (Part Two) yaw!


p/s: Kot-kot la Faiz Zaini atau Cherita Pictures baca entry ni, tolong bagi kritikan pelis..

14 comments:

InaNina said...

wah hebat.. aja! aja la camne buat tuh. hee :)

Sharinginfoz said...

cantik tengok cahaya tu

faiz zaini said...

wah nampaknya makin rancak fify bereksperimen...nice..heheh good try guys!nanti buat lightpaint pulak mcm ni http://farm3.static.flickr.com/2621/3803487461_67ef0fa475.jpg

Jiji-Fify said...

Ina,
wohoho..mai turun penang! ;P

sharinginfoz,
sangattt kannnn

faiz,
sifu!! light paint la pulakkkk.. kne naik jejantas lagi la ni??? :P
ok2 nnt i suruh fifi tgk url u bagi tu. thank u sooooo much! :)

isabelle said...

korg pi jejantas yg mana tuh?

Jiji-Fify said...

Kak is,
Satu kat Autocity. Satu lagi kat Masjid Seberang Jaya. :D

Kancilbiru said...

wahhh cantiknya...suka la gambaq macam tu...

Jiji-Fify said...

kancilbiru,
thankssss

Cikgu Den said...

pernah juga ambil gambar camni. masa kt u dulu join kelab fotografi. cantik gambar2

Cikgu Den said...
This comment has been removed by the author.
Ultra Cikebum said...

cakap kat fify, pg beli tripod yg harga dia 400 lebih, pastu guna lens yg harga 2000 lebih, hehehe..

ok serius,
1- tripod perlu utk litetrain,
2- guna f besar sebab nak capture semua view,
3- shutter kena 30 sec, baru kurang gelap gelita,
4- gunakan iso yg tinggi, kalau camera cap printer n calculator mcm fify punya (sebenarnya nak cakap kalau camera entry level n beginer level) iso jgn lebih dari 400,
5-tambahan, kalau ada remote shutter or cable guna utk kurangkan gegaran masa tekan shutter,
6- jgn amik atas jambatan, cari tempat yg x gegar,
7- lagi cantik kalau amik kat selekoh, ada cerita dlm itu gmbr,
8- belikan isteri donut or apa kudapan sementara menunggu main lite train,
9- pastikan jgn tepi jalan, takut mat rempit lalu dia rembat camera tu,
10- cintailah isteri lebih dari camera..

Jiji-Fify said...

cikgu den,
oh ye ke..fotorgrafer jugak la ni! :)

inchek otromen,
wah!! sudah lama tak komen, akhirnya beliau muncul semula! haha
btw,saya sokong nombor 8 dan 10 sahaja! yg lain2, lantak piiiii!!! ;D
thanks sooo much, sifu. nnt saya suh fify take note. :)

isabelle said...

SETUJU yg no.8 n 10 jugak.kekeke.
tmbh no.8 tu..p/s:make sure big apple or jco. paling koman, dunkin donut. donat gula 3 singgit, x main...
hihihi

Jiji-Fify said...

kak is,
ahahaha!! tergelak jugak fifi bace komen bapak otromen tu! haha.
btw, kat sini donut gula 4 singgit okayyy!! bahah.