Hubby's part time - gembala kerbau. kehkehkeh..

Rajin laki aku gembala kerbau ye.. ;)
Sebenarnya, bukan kerbau dia tapi tolong tengok-tengokkan kerbau orang lain.
Heheh..




Actually, kat site Penang Second Bridge (hubby's workplace) is mostly swampy area.
Dah kata swampy tu, haruslah menjadi tumpuan kerbau untuk bermandi-manda. 
Atau dalam bahasa kerbau, berkubang! Heh.







So bila matahari naik je, mesti ketua kerbau tu bagi arahan, "Berkubang time!!!!"
Kerbau-kerbau lain pon eksaited lalu bergegas snorkeling ke dalam air.




Ha, tu yang dua ekor (kiri) tu, buat ape?! Tak cukup ke manja-manja malam tadi??




Eh, tapi motif sebenar aku buat entry ni bukan nak story pasal pengembala dan kervau-kervaunya. Ade motif lain okayyy..



Cuba tengok gambar bawah ni...



 Kenapa ade bontot putih dikalangan bontot-bontot hitam itu?!





Siap boleh makan bersama lagi??




Hubby kata, mungkin kerbau bleached! haha






Tapi yang pasti, ia memang kerbau. Bukan lembu.
Mungkin mak dia British, bapak dia Bangla.
Tu yang kaler jadi camtu. =P




Tapi aku respek la kat kaum kerbau nih, tak kira warna kulit, mereka tetap berkubang bersama! =)
Ha, kan dah ade moral of the story di situ.
Baguih.



7 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

comel itu kerbau =)

Yang Chomel,
Khumaera Ismail

isabelle said...

xpelik la, dik.
akak yg caucasian pun beradikkan engkau yg bangla. standard la tu.
lariiiiiiiiiiiii

gadisBunga said...

kobau snorkelling.

hahahahahaa!!!!

Jiji-Fify said...

maera,
chomel macam kamu. :)

kak is,
woi, bontot aku bukan main pink lagi, selamber hang kata aku bangla haaa...

gadis bunga,
hehehhe...scuba diving pon bolehhh

ardinihumaira said...

eringat kat kawan dni di sabah.. dia suka makan kerbau :)

Jiji-Fify said...

dni,
hari tu i pegi kenduri kawen. ade gulai daging. sekali dah abis makan, baru tau itu daging kerbau. BAHAH.

Anonymous said...

assalam..nice pic..i buat cllection gmbr2..so mntk izin u utk copy gmbr2 kervau2 nie k..=)