Ikan ape bertulang hijau eh??

Last nite, macam biasa, bila dah malas sangat nak masak, tapaw je la makanan kat warong depan simpang sana tu ha.. =P
Tapi hari ni, aku bukan nak cakap pasal kemalasan aku memasak.




Sebenarnya aku and hubby terkejut bila tengok ikan yang kitorang makan tu, bertulang hijau!


Selama aku hidup ni, tak pernah pulak aku tengok ikan bertulang hijau!
Masa tapaw lauk tu pon, aku main sebat je lauk gulai ikan tu. 
Standard la bila dah lapar, mana ade masa nak recognize ikan ape segala.



Aku sempat snap gambar ikan tu masa tengah makan. 
Walaupon masa tu tangan tengah penuh ngan nasi.







Aku: Eh, ni ikan ape eh?
Hubby: Ikan Incredible Hulk kotttt..
Aku: *Gulp!*  :-/




Eh jap, tulang Incredible Hulk kaler hijau ke??
Hmmmm..mungkin rupa Ikan Incredible Hulk yang kitorang makan tu camni...





Ni rupa dia sebelum dimasak la.. =P
Uishhhh..tak sangka ikan pon ade superhero!
Korang rasa ikan ape yang kitorang makan tu eh???



8 comments:

Sharinginfoz said...

wow memang pelik betul ikan ni. anyway dah update ur banner kat my blog

Jiji-Fify said...

sharinginfoz,
pelik kannnn..btw, thanks!! :)

Puteri Santubong said...

haha...
aku tau, aku tau...
terer jugak aku ni...walaupon sthun tak sekali aku masuk dpor..biase dyg2 yg sediakan mknn untuk aku...
tak silap beta lah....tu ikan yg menyerang singapura dulu, ikan todak...huhu..btl tak jwpan tuan puteri ni??

ardinihumaira said...

fuhhh lom penah dni jumpa ikan tu.. pelik juga ye

Anonymous said...

ikan todak lah bang.... sedap ikan tu..

Anonymous said...

ni ikan kacang....ikan ni ad sumpahan pada keluarga berketurunan tengku, tuan dan raja yang berasal dari negeri kelantan

Sarah Zaki said...

ikan banang a.k.a adik berdik ikan todak... sngt sedap :)

d said...

Ikan BANANG nama dia..iskk..iskk tu pon xtau ka..