Lion Dance!

Lion dance atau nama lain,
Tiger dance, Dragon dance, Naga dance, Singa dance, etc.
Mungkin sebab muka singa, harimau dan naga tu lebih kurang kot..  -..-"



Tapi, tapi..
Kalau TIGER SHOW, ha itu dah lainnnn yaaa...
So kau jangan plak tersyasyul cakap EH NAK PI TENGOK CHINESE TIGER SHOW LAH.
Nahas kau!




Ni lion/tiger dance...






Ni plak TIGER SHOW!

*18 tahun ke bawah jangan scroll down*





***




***




***




***




Awww! heheh




Aku sebenarnya nak citer, hari tu aku terserempak dengan singa menari.
Kitorang tengah on the way to somewhere.
Nampak je lion dance tepi jalan, terus stop.
Sebab nak tengok. =P




Dah la kitorang je Malays kat situ.
Dapat perhatian la sikit kan.
Plus, kitorang je yang terhegeh-hegeh capture gambar.
Orang lain rilek je tak pegang camera pon.
Bajet pelancong lak. kekeke..








Seronok!
Budak-budak naga ni peramah.
Dah la tuan kedai tu, siap offer kitorang tengok dekat-dekat.
Siap tolak-tolak hubby lagi. Haha
Aku takut je nak tengok dekat-dekat.
Kang naga tu terajang aku lak. =P




Tapi aku enjoy la jugak.
Walaupon niat di hati nak tengok yang naga lompat-lompat tiang tu.
Maybe next time. -___-"



5 comments:

isabelle said...

yg xtahannya bunyi gendang dong dong cheh tu..biingit...

Jiji-Fify said...

kak is,
ha'ah. sangat! pokak tolingo den.

ardinihumaira said...

adik dni lari lintang pukang masa singa ni sua muka depan dia hehe

Sharinginfoz said...

memang malaysia sangat unik kan, macam2 ada

Jiji-Fify said...

dni,
haha..dia takut tgk muka naga tu kot...

sharinginfoz,
setuju!