Pantai Bersih - indah khabar dari rupa..

Banyak kali kitorang lalu kat Pantai Bersih, tapi belom berkesempatan untuk singgah.
Tapi everytime lalu, motor/kereta banyaaakkkk port kat situ.
Dalam hati,"Ramai orang suka lepak situ eh? Mesti best!"
Dah nama pon Pantai BERSIHHHH!




Hubby pernah tanya boss dia,  
"Best ke Pantai Bersih tu?"


Boss dia terkejut sambil jawab, 
"Hang nak buat apa pi sana?? Tak payah laaa.. tu tempat orang beromen. 
Hang jangan la pi sanaa.."



Haha.



Tapi baru-baru ni, kitorang pi jugak!
Wah dengar tempat orang beromen, terus nak pi! =P









Unfortunately...............
Tempatnya memangggggg sekadar indah NAMA dari rupa!
Pantai Bersih! 
Bersih keee??



TAK BERSIH LANGSUNG!




Aku rasa Pantai Morib yang dah tercemar tu lagiiiii bersih!
Tapi alang-alang dah sampai tu, kitorang lepak la jugak.




 Time tengah hang out la, fone asyik ringing. Haihhh..




Walaupon awal-awal lagi dah potong setim, sebab tempatnya omaigod 'bersih' giler! 
So, tak jadi nak beromen kat situ.
At least, tengok orang lain beromen je dah memadai. Haha




Seriously raaaaamai giler tengah bertenetttt kat situ.
Kitorang tengokkk je. =P





 Jom 'tengok' sambil kunyah Twisties mesti mauuuu.!




 Hubby kata," Hamboi..notty ni!" ;P




Selain dari beromen, ramai jugak yang datang memancing.
Memancing ikan ye. Bukan mancing fomfuan.




 Hubby kusyuk tengok orang mancing.









Sedang kitorang syok mengunyah sambil berborak-borak, ade satu couple yang agak berumur tetiba datang port betul-betul kat depan kitorang!
Aihhh mencapub betoll!
Aku rasa couple ni memang dah pangkat pakcik-makcik.
At first, kitorang expect diorang ni baru kawen.
Sebab mesranyaaaa, bukan main lagih!
Romantik habis.




Tapi bila dah lama tengok gelagat diorang ni, macam belom kawen pon ade.
Pegang sana pegang sini. Raba sana raba sini.
Hello pakcik, pi cari bilik la kalau dah setim sangat!




 As usual, kitorang memang suka buat dialog untuk orang lain.
Asal nampak je orang buat aksi pelik-pelik depan mata, mesti spontaneously terkeluar dialog. Heheh.




Aku sebagai Makcik. Hubby sebgai Pakcik.
Jom layan dialog kitorang..


Pakcik: Meh abang garu ketiak sayang ye.
Makcik: Eh jangan la bang.. Ketiak sayang tengah lebat ni. Tadi lupa nak shave.
Pakcik: Takpe.. lebat-lebat la abang suka. Eh nape ketiak sayang basah ni?
Makcik: Ha'ah..bukan saja basah malah berdaki lagi.





 Pakcik: Sayang, abang nak amik gambar sayang ni. Nak masukkan dalam belog. 
Sayang senyum la kasi nampak gigi emas tu.
Makcik: Nak buat 'peace' sekali boleh tak?





 
 Makcik: Abang amik la gambar dari bawah. Baru nampak bulu kaki sayang yang kerinting ni.
Pakcik: Ye lah. Demi sayang, abang terpaksa menonggeng kat batu nih.





Macam-macam ragam lagi pakcik-makcik ni buat depan kitorang. 
Cuma aku tak kuasa nak capture semua 'adegan'.
Bernanahhhh je aku tengok.




Dah bosan tengok 'warga emas' beromen, kitorang mengalih pandangan kepada orang memancing. Hmmm..lebih tenang rasanya..













Ehh..terlupa pulak nak amik gambar berdua.
Hari dah gelap baru teringat. T_T
 Leka sangat tengok orang beromen gamaknya..








Bila matahari dah nak terbenam, kitorang kemas-kemas nak balik.




Nampak tak anak bulan seco'et je kat langit tu? Cantik.








Tobat la, it's the first and the last time kitorang jejak kaki ke Pantai 'Bersih' tu.
Boleh jadi mentally retarded wei.




p/s: Puan Isabelle, chantek tak aku belit tudung gitu? Ala-ala sape eh? Lalalala~



7 comments:

isabelle said...

kau jgn mencemar imej org-beli-tudung-sedemikian dgn aksi romen di pantai itu.
esok2 akak pi sana, kang org igt akak pulak yg beromen tu.

eh..org xkan tersilap lah.lupa pulak akak ni jari kelengkeng (tangan), kau itu umpama ibu jari (kaki).

larikkkkkkkkk

Jiji-Fify said...

kak is,
maksud akak, jari kelenkeng saya sama besar dengan ibu jari kaki...adib? heheheheheheheheheheh ;)

asybedazzle said...

dengar org beromen je terus pegi eh. haha nk join ke :P

Sharinginfoz said...

lama betul tak pi pantai ni

yusni said...

hai.. bole tak buat tutorial (DIY) camne nak wat stail tudung camtu.. minat gak nk cuba.. hehe

Jiji-Fify said...

asybedazzle,
dah pasang niat, cuma tak jadi je. kah3..

sharinginfoz,
sekali sekala pi pantai mmg menenangkan. :)

yusni,
erk..erm..i pon main bantai je belit tu. tgk la nnt ye. :)

.:Mrs. Engineer:. said...

hu3..ms sy blaja kt uitm penang dlu pn slalu lepak kt pantai bersih ni...he3