Terjah Kedai Raidoo!

Raidoo (my sis) dah kerja!
Biasa la orang baru habis SPM mesti sibukkkk nak cari kerja part-time kan.
Nak rasa pegang duit sendiri katanya.


 So akhirnya, she managed to find a job. As a cashier.
Bajet nak kerja senang-senang je kan.
Angkat berat sikit, taknak.
Tempat panas sikit, taknak.
Mesti nak tempat air-condotioned, pastu kerja sambil duduk je.
Bila customer datang, cakap SELAMAT DATANG.
Tu je keje adik aku nih.


Eh, aku belom bagitau dia kerja kat mane eh?
Kat Mesra Shoppe.
Kat shoplot baru yang kat sebelah Kolej PTPL, seksyen 13. 
Sape duk Shah Alam, tau la kot. =P


 

 Bagitau tempat secara detail siap dengan gambar lagi, macam nak promot je.
Heheh. 
So lepas ni, kalau korang singgah Mesra Shoppe ni, boleh la tanya cashier bertugas,
"Awak ni Raidoo, adik Jiji ke?" Kekekeke..


Aku tercabar bila baca entry dia kat SINI.
Ramai dah yang buat rombongan ke kedai Raidoo ni rupanya.
Aku sorang je belom. T_T
So last weekend, aku terjah kedai dia pukul 2 pagi! Hamik kau.
 Sebab aku difahamkan dia kerja shift malam.


 Walaupon ngantuk, still boleh layan customer dengan baik. Bagus!


 Dari Penang datang semata-mata nak terjah fomfuan nih.


The following day, Raidoo ajak aku pergi terjah kawan dia, Izzah kat Giant SACC pulak.

 
 Ternampak kasut kiut kat BATA terus batak.


 Kesian Izzah kena terjah masa dia tengah makan. Haha. 
Nasib tak tersedak kannn ;)


Beberapa hari lepas tu, sebelum aku balik Penang.
Aku buat terjahan kedua kat kedai Raidoo.
Tapi kali ni dua kereta!

 Aku invite Along & Kaklong sekali. heheh..


Dari jauh, Raidoo nampak kitorang, terus dia terbahak-bahak kat kaunter tuh.
HAHAHA

 "Cik Raidoo, saya nak diskaun 80% boleh?" =P



 Last pic before aku gerak balik Penang.
Bye bye Raidoo!
Kerja molek-molek!





5 comments:

isabelle said...

mesra shoppe patut bg gaji lebih kat raidoo sbb promote dlm belog

Jiji-Fify said...

kak is,
tu la. nnt suh raidoo claim! :P

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

klik2 HB kat sini...

Jiji-Fify said...

Anje,
thanks!

gadisBunga said...

pasni mesti sale naik giler2 kat situ. Raidoo yang untung. hahaha!!!