He's chosen to be Allah's guest.. Alhamdulillah..

Almost a week tak update belog rasa geli-gelisah semacam je.
Bila dah boleh online balik, otak terlalu tepu pulak.
Tak tau nak update mana satu dulu. =P


When i was away, 
ramai gak yang tanya pasal pregnancy update.
Haihhh..awal-awal ni takde ape sangat yang obvious.
Kerana setiap masa ialah MAKAN MAKAN MAKAN MAKAN.
Yang paling kelakar, bila adik-adik aku duk raba-raba perut aku.
Bajet dapat rasa 'tendangan' baby la tu.
tapi eh hellooo!! Baru dua bulan la! -___-"




So takmo citer pasal pregnancy.
Aku nak citer pasal 'hari sebak' semalam.
Semalam, before i left to Penang, aku join rombongan hantar orang nak pi umrah.
I repeat, bukan join rombongan nak pi umrah, TAPI JOIN ROMBONGAN NAK HANTAR ORANG NAK PI UMRAH. Paham?



 Paling sebak sebab, budak tecik yang manja ni yang nak pi umrah.
Hmmm..untung Rujhan (adik bongsu aku) sebab dah dijemput sebagai tetamu Allah dalam usia yang muda. Alhamdulillah.. Kakngah tumpang gembira ya, sayang..


Because he got 5As in UPSR last year,
Daddy asked him,"Nak hadiah ape?"
Terus dia jawab,"Jahan nak pi Mekah."
Kitorang semua terkejut and tak sangka dia betul-betul serious nak pi Mekah. =') Aku umur 12 tahun dulu pon tak de kesedaran lagi nak pi Mekah. T_T



Dan semalam, he left to Mekah. Tercapailah impian dia. InsyaAllah.




Rujhan pergi together dengan Atok & Nenek.




Since diorang terus landing kat Jeddah, diorang kena pakai ihram terus dari airport.
So sampai Mekah, terus buat 'tawaf selamat datang'.





Aku paling tak tahan bila tetiba Rujhan cakap,
"Jahan taktau kenapa tetiba Jahan sedih sangat hari ni..." 
Dia banyak termenung je masa kat airport. =(


Okay bawah ni citer off-topic sikit.
Bila jumpa perempuan ni, memang gosipppp manjang la.


 Along's wifey la sape lagi.. hihi..

Kitorang kan sama-sama preggy. hihi..

Pastu nak bergosip pon pasal pregnancyyyy je. hihi..




Pastu dengan selamber pi balun mee goreng yang Mama bekalkan untuk Rujhan.
Licinnnnn wehhhh..
Eh,sebenarnya Kaklong yang habiskan. 
Aku makan sikit je. LALALALA~



Lepas tu mintak Mama belanja eskrem pulakkkk!
Sopan sangat lah perangai kau tu.
Padan la belum dijemput jadi tetamu Allah.. T_T


Untuk Rujhan, Kakngah's so proud of u.
Hopefully, Rujhan jaga diri baik-baik kat sana.
Jangan lupa doakan kami kat sini..


11 comments:

hasrul hassan said...

Salam. bagus betul .. dan wahh bertuah betul si Rujhan tu dapat p mekah ehh.

Sharinginfoz said...

ramai nak tahu perkembangan kan

Jiji-Fify said...

hasrul hassan,
tu la. aku yg dah tua bangka ni pon, lom ade peluang lagi.. :(

sharinginfoz,
hehehe.. biasa la tu kan.. :)

JIJI YU said...

best nye die dapt pergi umrah mude2 lagi..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bestnye adik kamu dpt pegi sana..
doakan dia sihat spnjang mengerjakan umrah..

mommy to b..pinky dtg nk tuntut coklat..mana? huhu..
balik dgn hati yg lara...sedey~

Seni @ Nana @ Yus said...

memang seronok dapat pergi mekah.. sy pergi 11 thn dulu, lps spm.. memang rasa syahdu dapat tengok Kaabah, Hajar Aswad, minum air zam-zam, dapat naik unta, tawaf.. tenang je jiwa. harap2 dapat pergi lagi...insya-Allah.

ardinihumaira said...

Alhamdulillah... bestnye dia ke sana.. dni lom merasa lagi

y u y u Z u l a i k h a said...

teringin nak pegi T_T

Jiji-Fify said...

Jiji yu,
Alhamdulillah.. :)

Pinky momma,
Heheh..insyaAllah.. coklat ganti ngan kurma la okay?? lebih baik untuk kesihatan.. :P

seni,
Untung u dah ade peluang ke sana.. :)

dni,
hmm sama la kita..

yuyu,
jom sama2 kumpol duit pi mekah! :P

isabelle said...

yezza..skrg terjwblah sudah mengapa ko belum dijemput jadi tetamu Allah.hehe

erkk..akak jua begitu :P

¿n0die? said...

Alhamdulillah.
Moga selamat pergi & balik, diberi kesihatan yang baik serta dipermudahkan segalanya.
Masih rindukan suasana di sana ;(