Rezeki double wedding..

Aku and Along (abang aku) memang rapat sangat since kecik.


In fact, bila dah besar, we decided to kawen serentak.


Lepas kawen, kitorang berempat jadi makin rapat.
Sama-sama berdoa agar dikurniakan cahaya mata.


Lepas 8 bulan kawen, aku disahkan pregnen.
I called up Mama to surprised her.


Aku: Mama, thank u tolong doakan ye.
Mama: Haa? kenape?
Aku: I'm pregnant.
Mama: Alhamdulillah.
Aku: Ermm.. Mama dont tell Along first ye. Let me let him know later.
Mama: *tahan gelak*
Aku: Kenapa Mama nak gelak??
Mama: Rajiah & Rashid ni memangggggg rapat betul lah! Mama pon tak faham.
Aku: Ape Mama cakap nih?
Mama: Along just called me up bagitau good news jugak.
Aku: Whatttt??? Really?? Aiyooo..serentak lagi ke?
Mama: hahahaha


A few minutes later, aku terus call Along & Kaklong.
We were like terpekik-terlolong-terjerit-terlompat happyyyyy giler okayyy.
Memang 'sebaya' pulak kandungan kitorang. =')
Memang unexpected bila rezeki datang berganda kan?
Dah la diorang pon mintak Mama rahsiakan good news diorang daripada aku.
Last-last dua-dua kantoi pregnant rupanya! haha


Mula la aku berangan.
Last year dah double wedding.
This year, double mengandung.
Double beranak.
Double berpantang.
Double aqiqah.
Double mother's day. haha
And obviously, semua ni betul-betul make us getting closer!




Recently, aku dapat mesej from Kaklong (Along's wifey).
Rupanya dia pon tengah berangan benda yang sama!!


***
Sebenarnya..sebenarnya..sebenarnyaa...
akk tgh berangan2..

1) asyik terbayang2 jer dpt bersalin pada hari yg sama..hihihi..mesti sgt2 besttt..pastue bile org tanye boleh lah ckp i dpt ank kembar..dua skali..hihi..

2) pastue berangan nak dpt bilik bersalin yg sama..pastue along ngan fify pon ade skali bagi support kat kita..hahaha..ok fify sibuk2 tgkap gambar kita tgh nak bersalin..along pulak tgh terjerit2 ckp pussssshhhh kat kita..hihihi..(waaa rasa tersangat indah..bersalin pon secara berjemaah)

3) pastue mesti kita sama2 jadi pelahap..makan mesti nak byk..pastue yg bestnyer tak sabar nak amik gambar sama2 kngah bila perot dah besarrrr nanti..pastue kita boleh lah beza2kan sape lagi gemoookkkk...hahaha..

4)confrm2 kita akn pantang same2..xsabar gak nak amik gambar mase pantang..hikhikhik..kita tgk muka sape paling 'berseri' nanti..

5)pastue cukur jambul pon sesama..bolehlah save budget..hikhikhik..ok tema pon kene sama..baju baby and baju kita berempat mestilah kene sama..barulah grant..

6)pastuekan pastuekan bila baby dah lahir hari yg sama, mesti diorang pon sambut birthday pon sama2..awesomeeeeee...

waaaaaaaa..sgt bersyukur..byk lagi nak ngomel..tapi mcm overlah sgt..takut nanti kakngah ckp akk nie excited bebenor..(tapi sbnrnyer mmg tgh excited pongggg)...

bila pikir2 balik, Allah tue sgt hebatkan..DIA pon Maha Adil..bersyukur sgt..DIA tahu ape yg terbaik utk kita..tgk baby kita lahir bln 11 tahun 2011..patutlah Allah uji kita dulu..rupe2 nyer DIA nak kasi kita yg lagi indah, dpt pregnant sama2..dpt kongsi kegembiraan sama2..insyaAllah dpt memahami kesusahan dan kesenangan sama2..akk doakan yg terbaik utk kita semua..jika yg terbaik itu menguji kesabaran kita mintak2 Allah akan slalu membantu..

SELAMAT MENJADI IBU, kngah..semoga segalanya dipermudahkan..
***

Congratulations to both of u too, Along & Kaklong! I love u both!


p/s: Ni la another good news yang aku nak bagitau tu.. 
Our double wedding finally means double sustenance for us.. Alhamdulillahhh..

14 comments:

NURUL AIN said...

salam...kak jiah cyg,,,
bru sempat nak blog walking,,,
akak, tahniah ea pada akak n abg fifi,...
moga dapat cahaya mata yg soleh solehah
comel comelan mcm m0mmy dye nanti...hehe
n tahniah gak pada along n kak long akak....weeee~~~

princess said...

tahniah dear.. wahh.. besnye.. akk bila lg? cedihnye...
papepun.., tahniah sangat kat jiji n laili.. sonok kan.. cam dunia ni ana yg punya..

kak syedi said...

salam, Alhamdulillah, yang bulan 11 2011 tuh lagi akak setuju, klu dpt tarikh 13.11 same ngan kak long fatin salwa, klu 14.11 same besday ngan hubby akak abg ruzdi, klu 17.11 lagi syiokkkk!!!! hhhohoho, same ngan akak, pendek kate sume leh save bujet, kite celebrate skali, buka by hari tp by bulan,,,,, kat mane? kfc ke? wah syok

Siti Harisun Said said...

Congrats....

Opss!!! Double Congrats....

InsyaAllah dipermudahkan segalanya... Amiin....

Jiji-Fify said...

ain,
thank u ain!!! nanti kita jumpa masa akak konvo ye. bole la ain helo2 baby dlm perot. hahah

princess,
takmo la sedih2 kak oiii.. Tuhan tu lebih tau ape yg terbaik buat masa ni. Banyak2 la doa ye.. :)

kak syedi,
mak oiiii ramaaaaiii nya nak tumpang birthday saya! haha. senang2 family day buat bulan soboleh la pasni. ;)

siti harisun,
thank u kak.. insyaAllahhh... :)

Faziera said...

wahh..sweetnye.. ^__^
congrats akak!!

mummy_ayu said...

wah..bestnya..tahniah to both!!!
memang meriah!!
take really good care ye dear!!

Jiji-Fify said...

Faziera,
thank u!!! doakan ye.. :)

mummy ayu,
heheh thanks! insyaAllahhh.. :)

syazrah said...

alhamdulilah.
tahniah!!!
rezeki berganda-ganda ni.nikmat & ujian drpdNya.
jaga diri bebaek iyek bakal ibu2 semua..=)

Transisi Hati said...

Wah ini betul2 hebat! ALhamdulillah. tak sangka..... eh, congratz kat rashid ek. hahaha....lawak la korang ni. mmg meriah habis lah nnt! happy for all four of u.hihi!untung aunty mah dpt cucu 2 serentak, insyaAllah. :D

isabelle said...

hahaha. mama pun x dpt tahan gelak sebab konon dua2 nak sorok.

Jiji-Fify said...

syazrah,
heheh thank u syazrah.. alhamdulillah semuanya dari Allah..

transisi hati,
mama la yg paling melompatttt sekali. tak sabar dah nak bergelar LOLA. haha

kak is,
tu yg paling tak leh blah tu. mmg tak expect langsung. ;)

ardinihumaira said...

bila la dni nak kawen ni hehehe nak pegnen gak :p

Jiji-Fify said...

dni,
insyaAllah ade rezki tu nanti...