Eh, itu masjid.....Siti Nurhalijaaa!

Last week kitorang jenjalan kat Kuala Muda, Kedah.
Tempat yang kena tsunami masa tahun 2004 tu.
Alah berapa hasta lah sangat dari Penang ni.


Last-last tempat yang nak dituju tak jadi pergi pon.
Sebabnya, asyik singgah tempat makan je. Sampai tak sempat.
Tapi okay la.. happy dapat spend time sama-sama.
Berdua-duaan. Lepas ni, ada anak camne nak berdua-duaan lagi kan?


Nak dijadikan cerita, bila masuk waktu Asar,
kitorang pon berlegar-legar la cari masjid yang berdekatan.
Bila dah nampak sign gambar masjid tu, kitorang follow je la.

Tetiba, ehhhhh... Macam pernah tengok je masjid ni dalam tibi!

 Ler...sekali masjid Siti Nurhalija daaa..
Nama masjid pon sempena nama laki dia.. kompom la tuuuu..
Agak-agak kalo Siti buat masjid kat Kuala Lipis pulak, nama masjid jadi Masjid Sitiah kot eh?


Not bad la masjid tu. Tak de la besar sangat.
Ada air-cond. Sejuk. 
Sebelum pakai telekong kena pakai jaket bulu-bulu dulu.

 Siap ada swimming pool lagi ha..
Nasib aku tak bawak bikini.


Ni tempat pompuan. Divider dia cantik.
Tapi jarang sangat la pulak. Nak bukak telekong pon kena cover-cover.


Belakang masjid ade kawasan kubur.
Hmmm..besar pahala Siti and Datuk K buat masjid kan.
Semoga ramai la penduduk kampung tu yang mengimarahkan masjid ni..


Lepas solat tu, laki aku cakap..
"Tak kusyuk abang solat tadi. Maklom la semayang kat masjid makwe abang.."

Hellooooooo!!! Tak kuasa aku nak melayan miang-miang ni lah! *muncung*
Nasib baik laki aku pujuk dengan laksa kedah lepas tu..hihi.. =P


6 comments:

h4ni3 said...

ooo.. ini la masjidnya
pes taim tengok
sbb dah lama tak tgk berita tibi.. hehe

isabelle said...

ekau x khusyuk tu fify sobab jeles ke dato K tuuuu

cik chinta said...

bole tahan la huby u nye lawak

bArdbOO said...

smoga siti plak dpt rezeki anak lepasnie...sama2 doakan dia.. =)

Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

alinac lover said...

oh dok penang ka? yong dok Sp :)

tqahmisdar said...

tergelak besar baca hubby U cakap macam tu.. hehe