Tangan bersisik - simptom pregnancy ke??

Bersisik???
Errr..sebenarnya kulit kering je.
So jadi kasar-kasar macam sisik la kan.
Dah berminggu-minggu jugak jadi camni.


Aku tak sure la ape sebab boleh jadi camni.
Nak belai hubby pon rasa bersalah je.
Sebab tangan kasar kan. Aku rasa tangan maknyah pon tak camni. =P

Buat masa ni, aku duk tenyeh lotion je la.
Tapi aku wonder, kulit kering camni is bcoz of pregnancy ke eh??
Kepada ibu-ibu berpengalaman, cer citer cer citer..


9 comments:

Anamarza said...

Biasa la klau preggy sebab perubahan hormon, sesetengah orang bleh jadi sesitif kulit, tapi ada jugak yg makin berseri2

Jiji-Fify said...

Anamarza,
hmmm mungkin jugak kan..Thanks for ur opinion.. :)

isabelle said...

bila preggy, mcm2 benda pelik yg berlaku kat tubuh bdn kita sbb hormonal change. tapi kau tunggu je lps baby keluar nnt, terus kembali gebu seperti sediakala.
tu le org panggil pembawak budak.
p/s:
awak x ingat ke kulit muka akak ya rabbi punya kering tiap kali preggy.

Jiji-Fify said...

kak is,
ingat. tapi kompius sbb akak kat muka, saya kena kat tangan. :P kot2 lepas ni kena kat muka pulak.. hadoiii

Ardini Humaira said...

ngeeeee dni lom ado pengalaman :D

Rizziela said...

akak kena kat kaki..habis kena garu2 dengan akak

h4ni3 said...

baby girl ke boy? ;)

bArdbOO said...

aku xde plak kena mcm nie..tp aku rs mgkin sbb pregnant la tu..
Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Jiji-Fify said...

dni,
tak lama lagi la tu.. :)

rizziela,
owh kat kaki pon boleh jadi jugak ekkk

h4nie,
lom tau lagi... :P

bard,
bagus kulit kau. bekerjasama. haha