Kalau ada RM360, boleh jadi MILLIONaire!

Maksod aku millionaire kat Indonesia la..
Juta rupiah! kih kih kih..

Aku & hubby asyik nak tergelak je bila peniaga kat Indon bagitau harga sesuatu barang.

Aku: Yang ini harganya berapa ya, pak?
Penjual: Harga saya buka seratus ribu aja, buk.. Tapi masih bisa kurang.
Aku: Wohhh!!! SERATUS RIBU???? Dah boleh beli ipad 100 keping tuh!

*cepat-cepat picit calculator convert ke duit Mesia*

lerrrr..seratus ribu rupiah baru RM35!! hahahah
Tak payah la nak chuak sangat. =P




Dah la masa kat money changer kat Indon, kitorang tukar 4 angka duit Mesia.
Terus dapat berjuta-juta-juta-juta duit Indon!!! :O
Siap pengurup wang tu kata, "Kalau di Malaysia udah bisa beli rumah besar ya kan?"


Ofcos kita terasa KAYA bila pergi kat negara yang matawangnya rendah.
Cer pergi negara-negara europe, yang matawangnya sangat tinggi, mesti kau rasa miskin! Tak payah pergi europe, pergi Singapore je pon dah rasa miskin.. =(


Hmmmm..bila la aku nak kaya nih...

4 comments:

Miss b said...

waw.

jutawan

boli beli lambokgini. heh

Q said...

dah macam duit jutaria je. huhuh

ding dong bell said...

kita pegi euro,mcm org miskin je.. nak shoping brg dapur pon kene calculate dlu for bugdet... sedey T,T

tp kalo sale, mmg best! 3 bulan kt sane,duit dlm saving laki bini abes! balik mesia pokai gila... HAHAHA... lebey kurang RM20K abes duk sane... T,T

Jiji-Fify said...

Miss b,
lambokgini seploh! :D

Q,
hahahha..kau mesti suka main game tu kannnn

ding ding bell,
Alamakkkkk..tu la kan..org kita pi sana jadi mcm bangla terus. hihi