nge-round Jakarta

Di Jakarta, tempat wisatanya (visit) banyak.
Yang paling feymes ialah Taman Mini Indonesia.
Kau khatam satu taman tu macam kau khatam satu Indon la.
Tapi penatnya toksah cakap la.
Bukan setakat mak buyung, bapak buyung pon pancit.
Kitorang pon tak sempat nak marathon semua kawasan.


These are some pics kat Taman Mini Indonesia.
Nak upload semua kang takut korang muntah darah lak nak nengok satu-satu.

Rilek je rumah kampong, tapi mobilnya cabel car! =P


Building merah sakan ni ialah surau ye. Cuba buat surau camni satu kat Malaysia. =P


Istana Anak-Anak Indonesia ni imitate Disney Wonderland la kot.



And our fevret is BALI!
Paling awesome amongst the awesom-est. Hihik

 
 


Lain-lain attractions kat Jakarta, macam MONAS, Anchol Water Themepark, etc.

Kitorang tak dan nak naik tower MONAS tu sebab masa tu ada demonstrasi apentah. haihh.


Before leaving Jakarta, kitorang bought this for ourselves.

Hubby kata, KENAPA PERLU ADA I LOVE-I LOVE BAGAI? =P


From Jakarta, we hopped to Bandung.
Kitorang naik kereta (kereta means train, mobil means car) for almost 3 hours jugak la.



 It's undeniable, train diorang lagi tiptop dari train kita.

 Siap ada pramugara, pramugari lagi kau!!


Walaupon kematu bontot dalam train sampai 3 jam, we enjoyed the journey sebab pemandangannya bagus dan nyaman banget!

Korang perasan tak, diorang ni suka tanam padi kat bukit (bertingkat-tingkat).
Kenapa eh?? Aku rasa sebab low-cost irrigation kot..


Stay tuned for the next entry kat Bandung pulak. =)


10 comments:

Syakir Rahman said...

wow....selama ni aku pandang indon tuh sbelah mata je...slalu kalo org citer pasal indon mesi cite pasal barangan murah diorg, tmpt yg penuh ngan org2 miskin, kedai2 jual brg2 etnik...tp entry yg ni slightly different...rase cm nk pergi indon gak bile dpt taw bnyk tmpt2 yg menarik kt sana...hu3....

Jiji-Fify said...

syakir,
hamboi kau ni. pandang rendah kat indon ye. hihi. Jakarta not bad la. lebih kurang cam KL jugak. Tapi kalo pi bandung, haa tu betul miskin. ;P

ding dong bell said...

babybump dia comel.... weewee.. kite pregnant 7 bulan baru nampak babybump.... buncet is sexy!!!! :)

Ujang9897 said...

wow...bestnya

e r a a r u s b e r r y said...

wahh ~ BESTNYAA ! takot tengok uma tiangnye tinggi . kayu pulak tu . fobia ak dgn ketinggian . hehe . btw , ak pon selalu berangan angan nak g indonesia . huhu . macam entri ak minggu lalu cakap pasal angan angan . syokk aa . brpa bajet akak g sana ek ?

b.E.L.L.e said...

mcm best jer..hehe..smua tmpt cantik2..eh,jap2..ni sape yg preggy neh..fifi ke jiji?kihkihkih..sorry..kidding jer..hehe..jgn btaw fifi ek..hehe..

Syakir Rahman said...

hahaha...mana la taw, x penah pegi...kui3...tp jakarta ngan KL, KL jauh lbey baek kn...hahaha...

isabelle said...

ko amik gmbr berdua tu minta org tlg snap ke guna tripod dik?

Nour Akmal said...

bestnya tgk pic2 ni..
swee nya...=)
enjoy ur holiday..

Ardini Humaira said...

whoaaaaaaaaa seronoknya g sana. ada ole2 tak untuk dni. hehe