5 months = 8kg!!!!!

Baru 5 months pregnant, and I've "successfully" gained 8kg!! Uumangaihhhh!
Padahal berat baby baru 300++ GRAM! Satu kilo pon tak sampai lagi wehh!
Aku tanya doktor, tang mana yang berat tuh??
Doktor said, MUSCLE! heheh
Oh pandai amik hati aku. Nasib baik tak cakap LEMAK. keh keh keh


Aku tanya orang lain, 9 bulan pregnen mesti naik sampai belas-belas kilo.
Paling koman pon 10kg la. Ada tu sampai 20 kilo!!! 
Uwwwaaaa!!! Jenuh la nak kuruskan badan pasni.
Kalau daging aku ni boleh amik sikit buat gulai masak lemak daging salai kan bagus.

I really hope to consistently breastfeed my baby nanti.
Orang kata, breastfeed dapat bantu kuruskan badan.
Tapi kalau dah pe'el kau tu memang suka melapah 24jam, memang mendugong la sampai ke tua!

Ok hubby, tolong standby gym set lepas sayang beranak nanti ye.  
*hamboih tinggi azam kau!*


15 comments:

~YUN~ said...

hahaha!kelakarla plak baca..xpe,pas deliver insyaAllah blh slim melim balik.. =)

Jiji-Fify said...

yun,
harapannya camtu lah... dibuatnya makin debab pas deliver, naya jeeee!!! ;O

Lissa said...

wahhhh. kene berusaha keras utk kurus ni:P

btw, tahniah for getting ur own baby soon. lisa baru tahu. heee

shopping2u said...

hehehe..msti sonok kan nk ada baby..
erm... kte sesama,sy baru je sebulan lbih..

shopping2u said...

erk..mksud sy blog ni sebulan lbih..sy tak kawin lagi !

aque said...

beshnye bace blog org pregnent.. sweet jew....

Lizzie Yasmin said...

msti lar mucle nk tampung berat baby nnti... :)
Congrat yer..

Jiji-Fify said...

lissa,
thank u! doakan saya cepat kurus jugak! kah kah kah

shopping2u,
ahahaha..ye lah tapi i dah setahun! :P

aque,
pe yg sweet nyew?? badan makin gemok, stress jeww.. ;P

lizzie,
tapi kalo muscle dah berlebih2 sangat tuuu.. :P

ADIES SOLUTION said...

puan jiji,

wah...sihat nye dia... kita 36 weeks gain weight 9 kilos je......

jom sokong breastfeeding utk selim gitu....

gadisBunga said...

daging jijy masak salai? erk!!!

man yusoef said...

ok jelesnye..sy pon nak gain weight jugak...huhu

fazilzura said...

wah leh tahan berat awak ye

Jiji-Fify said...

adies,
wah jeles2!!!

gadis bunga,
mesti nak rasa kannn?? ;)

man yusoef,
hello! ni perli ke ape?? org nak lose weight laaaa!!! ;O

fazilzura,
tu la meriah sangat la pulak naiknya... :(

isabelle said...

Dont wori.keep in mind...akak naik 19 & 17kg.
Masuk bln ke6,berat akan tiba2 laju je naik n perut akan lbh ketara.
Slmt memakai uniform

PinKy MoMMa said...

sis pun naikkk banyak hahaha..
selera sungguh ;p

x pe..pasni usaha keras k..