First kick!

Since yesterday morning, hubby and I were too excited to notice our first baby kicks! 
Dush-dush!


Wah nampaknya anak Mama dah besar, kaki dah panjang, sampai tertendang-tendang perut Mama ye! Sebelum tu, aku rasa macam ada popcorn meletup-letup dalam perut, 
then suruh hubby tolong dengar perut. 
Tetiba, DESHUMM!! Terus hubby macam terkejut, EH APE TU??!!
Bila dah frequent sangat "popcorn meletup-letup", then barulah kitorang noticed it was baby kick! Haha


Tak tidur la aku semalam seronok melayan baby kicks je.
Kalau baring mengiring belah kiri, nanti baby tendang-tendang belah kiri. Kalau shift belah kanan pulak, tendang jugak! Agaknya dia terpenyek kot.. =P
Kalau aku tekan perut dengan tangan, baby tolak balik! haha so fun!
Kalau baring melentang, mesti tetiba rasa macam ada ikan berenang-renang dalam perut. kih kih kih
Tapi masa aku bangun nak urinate tengah-tengah malam semalam, ada lagi rasa gerak-gerak! Hoi anak aku ni tak reti nak tidor ke?!

Alhamdulillahhh..aku anggap ni semua nikmat Tuhan.
Aku dapat rasa saat-saat indah pregnant. Hubby pon seronok. 
Kengkadang dia yang terlebih-lebih nak main/borak ngan "baby". 
Padahal main ngan perut aku je. T_T
Setiap malam, sebelom tidur, aku dapat satu je goodnite kiss from hubby, tapi perut aku dapat sampai 10-20 kiss! Haihhh sayang anak lebih dari bini, ye banggggg... =P


4 comments:

cik panadol said...

hahaha...tu la seronoknye pengalaman nk jadi ibu kan....

Eliyana said...

same here, 1st time mom...tp my baby dh masuk 7 months....nervous pulok!

Jiji-Fify said...

cik panadol,
sangatttt!! Alhamdulillah.. :)

eliyana,
wahh!! dah 7 months! mesti dah tak sabar2 nak tatap wajah baby kan.. :D

Ardini Humaira said...

bestnye.. tak sabar dni nak jadi ibu jugak :)