Satisfy my crazy cravings..

Bila perut makin mengembang, selera makan pon makin menggila.
Dah la tak reti-reti nak kenyang, nak makan pulak benda yang payah nak jumpa kat Penang ni. haihh..jenuh jugak nak menjadi mak buyung ni. Iman kena kuat woh. Heh.
Despite my super-duper banyak research tasks yang nak diuruskan, sempat lagi aku mengidam nak makan itu ini. Orang lain, kalau dah busy tu, sampai terlupa makan kan?
Aku ni, sambil sibuk bekerja, sibuk nak makan. Eh macam prinsip hidup pulak.


Anyway, last week I was craving for these two "makanan tradisional".
Puding gula hangus & Serawa durian.
Tapi cari punya cari, still tak jumpa orang jual dua benda nih.
Siap cari online lagi. Kot-kot la ade orang jual serawa doyan kat ebay. Bahaha.


Setelah penat mencari, maka mak buyung pon berputus asa.
Beliau terus menuju ke kedai runcit berhampiran.
Bukan untuk mencari sebatang eskrem potong bagi mengubat kesedihan, tapi untuk....


BELI BAHAN-BAHAN UNTUK BUAT PUDING GULA HANGUS & SERAWA DURIAN SENDIRI KAT RUMAH! =)


 walaupon texture yang kurang menjadi. macam kawah bulan pon ade. -..-


 pantun: mak buyung makan serawa doyan, kentut sendawa pon bau doyan. hikhikhik


Alhamdulillah. Tercapai jugak hasrat perut nak melantak dua benda nih.
Yang paling bestnya, perut hubby pon tumpang melantak sekali.
Mudah-mudahan aku dapat la pahala "isteri mithali" hihi


4 comments:

NURUL AIN said...

Cayalah kak jiah!yeay!

Ardini Humaira said...

hehehe sedap pantut tu dear :D

mamaNoriz sini.. said...

bagusnye awak...
sanggup uat sndiri...ada mak yong tu sanggup 'dera' husben dia cari jugak no matter what...haha (sya lah tu)

mkn byk takpe, asal pndai jaga... cuma takut pans bdan je...
tpi tak dpt mkn lagi la pans hati ek...hihihi

"..butterfly.." said...

wajib bacer ;')

http://butterflychomel.blogspot.com/2011/08/saya-sayang-anda-semua.html