A ________ H _________ ???

Since kandungan dah berusia 7 bulan lebih ni, hubby and I dah start sibuk-sibuk pilih nama untuk putera sulung kami ni.
Yes, PUTERA. InsyaAllah babyboy! =D
Ofkos kitorang nak nama yang baik-baik untuk anak kan.
So sebelom pick nama tu, kena la telek-telek maksud dan ejaannya jugak.

Kitorang ingat nak bagi nama simple-simple je, macam
LEMAN
SEMAN
BUDIN
SAMEON
Tapi tak diketahui pulak makna-maknanya kan. :P

So we decided to choose the initial letter dulu.
Since nama aku Adlil Rajiah, start dengan letter A.
And hubby's name, Hafify Zulhaimy, starts with the letter H.
So nama anak kitorang nanti probably jadi 
A______    H_______

So sekarang ni kitorang duk mencari nama-nama daripada dua huruf ni je lah.
Senang sikit kan. Takde lah juling mata nak tengok semua huruf from A to Z.

Tapi banyak jugak nama-nama yang best yang start dengan huruf A & H ni.
Korang ada idea tak?? 
Share la. Share la. =)



p/s: Orang lain sibuk-sibuk nak raya, kitorang sibuk-sibuk pasal anak. 
Bak kata Along, bajet raya tahun ni dah lari, sebab duit habis beli barang-barang baby. T_T


5 comments:

Heidi Shafiq said...

mcm name aku?

Syakir Rahman said...

adam hawa...hahaha...gurau je, cek la kt buku nama2 islam.... ^.^v

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

a h? hurm..
kalau lelaki, ashraf haikal. best ke? hihi~

isabelle said...

adlil hafify.
hihihi..membantu x?
bernas kan cdgn akak?:P

Jiji-Fify said...

heidi,
urban sangat lak nama kau tu. :P

syakir,
cehhhh macam cinta adam dan hawa misha omar lak.. haha

maera,
ehhhh nama mmg dah ada dalam senarai kitorang. maksud pon bagus. :)

Kak is,
ceyyyyttt terus balun letak nama mak bapak teruihhh..