Rasa sungguh "ibu"

Ye aku berasa sungguh "ibu" bila dah start mengemas bilik, almari baby. 
Bila membasuh, melipat, menyimpan baju-baju baby, rasa macam ALAHAIIIII. =P
Aku and hubby asik nak tersenyummmm je. =)


Orang kata, nak timang anak first je akan rasa eksaited camni.
Bila dah ramai anak, mesti rilekkkk je.
Apa-apa pon, aku and hubby still nak rasa nikmat kebahagiaan, ke-excited-an, keseronokan, menimang cahaya mata pertama kami ni dulu.


Dear beloved lovely son we love most.. heheh
Mama & Papa dah sabar nak dukung kamu, nak tengok senyuman kamu, nak dengar kamu menangis (tapi nangis sikit-sikit dah la eh).
Kang kalo nangis banyak-banyak, Mama & Papa cepat kurus. =P

Dah 8 bulan rupanya kamu dalam perut Mama neh.
Makin aktif pulak buat akrobatik kat dalam tu kan.
Sampai tersenget-senget perut Mama. 
Pastu tak semena-mena kena gelak ngan Papa. 
Sabar je la kannnnn.

Mama & Papa selalu berdoa supaya kamu jadi anak yang baik nanti.
Dengar cakap orang tua, hormati orang tua (orang tua = Papa).
Bukan orang tua je, orang muda pon kena hormat (orang muda = Mama).


 
Eh dalam seronok-seronok pon, aku makin chuak bila due date makin hampirrrr...
Huuuuu tattooootttt!!

7 comments:

Rizziela said...

Mesti tak sabar nak jumpa bb kan :D

♥ Elin ♥ said...

;)
pasti bile dah deliver nanti akan rindu moment2 masa 9 bulan tau.

isabelle said...

hmmm..masa 1st mmg cenggitu.
lepas2 ni dah krg sikit, sbb dah tak jakun sgt.

slmt menikmati godekan di perut while it lasts. nanti rindu tau nak rasa mcm tu lagi (masa tu dah tiba masa for the next)

Jiji-Fify said...

rizziela,
Sangat tak sabarrrr!!!:D

elin,
ha'ah ramai yg cakap camtu.. hopefully semuanya dipermudahkan. tu lebih penting. :)

kak is,
hmmm.. betul tu. tak sabar nak kenalkan anak kitorang dengan Nenek Is. hik hik hik..

anyss said...

Assalamualaikum,
Selamat raya aidilfitri...mmmmm dah pun nak jadi mama ek. take care ya...kena hepi selalu baru bb nya nanti comel dan manis ;)

fifie said...

Akak. congratulations. Nanti dah ada baby, dah tak leh nak tulis blog sangat. heeee. :)

~mrs cik@n & mr cik@n~ said...

make sure fully BF bb,bleh kurus n ctik...