Coconite @ Honolulu!

Last weekend, aku and hubby attended an annual dinner organized by IJM Berhad.
The dinner was very grand and beyond my expectation!
Aku ingat biasa-biasa je. -.-"
It was held at Eastern & Oriental Hotel, Georgetown.

 Invitattion card yang ala-ala flight ticket to Honolulu.
Agak-agak kalau aku pi check in kat airport, depa percaya tak? =P


Dress code- Hawaiian/Beach
First yang aku terpikir is, BIKINI!!!! 
Dengan daun kelapa lilit kat pinggang, dua tempurung to cover breasts, bunga-bunga lilit kat kepala/leher. Awww!! ;P

Tapi bila mengenangkan perut yang memboyot ni, terus down. 
Kang kalau pakai bikini gak, orang ingat aku meniru gaya badak air pulak.
So,terus decide pakai jubah je la. -___-"

Setelah berdiskusi dengan hubby, he asked me to wear this.
Bila aku tengok depan cermin, hurmmm okay jugak!

Let's get party started, babyhhh!


Bunga kat topi and tangan tu, aku DIY jewww.


Kitorang sampai agak lewat sebab nak Solat Maghrib dulu.
Ingat dah lambat sangat, rupanya diorang baru nak mukaddimah.
So sampai pon ngam-ngam tepat waktunya.

 CEO of the company


 
Hawaiian dance by the "hawaiian girls bermuka cina". Haha
Bergegar dewan masa depa duk menari! =P


Jom tengok apa berlaku kat table kitorang pulak.
At first, kitorang ingat dapat seat tak best. Sebab sampai lambat kan.
Sekali, duduk sebelah big boss kauuuuuu!!!
Tetiba the Project Manager hulur tangan kat aku.
Ketar lutut mak! Nak tak nak terpaksa je la tarik kerusi duk sebelah bini dia.. -..-

 Wife of the Project Manager.

Memula, aku kekok la jugak nak sembang ape. So dua-dua diammmm je. Haha.
Bini big boss wehhh.. Yang aku ni bini buruh kasar jeww.. =P
Tapi lama-lama kitorang boleh bercerita sakan pulak. 
Sebab we both preggy. Both 1st pregnancy and both dah 8++ months.  =)
Sampai makanan kat atas meja silih berganti pon, kitorang boleh wat bodo berborakkkkkk je lagi.

Boleh tahan jugak sense of humor bini boss nih. Aku suka!


 The one standing next to me is the big boss. Tu yang aku gedik semacam tu. Eheh




Most Chinese & Indians staffs sibuk la cheers dengan beer segala.
Sampai merah-merah muka, jalan pon dah bergoyang-goyang. Hmm
Yang muslim ni, tengok je la ye..




Hubby gatai nak ngetest topi aku. -.-"


Disebabkan dalam ballroom tu sangatlah bising berdentamdentum, anak aku pulak duk menendang sakan dalam perut. Agaknya dia tak selesa kot.
So aku ajak hubby keluar kejap mengeround keliling hotel.
Dah keluar ballroom tu, baru anak aku rileks sikit.

Beach-girls-yang-bareback tengah menyusun doorgift.


Bila kitorang masuk balik, diorang tengah panggil nominees for The Best Dress Award.


 And the selected winners kena dera buat hawaiian dance dulu before being awarded.

 The "King & Queen" of the night - Best Dress Award.

The event finished around 11.30pm, aku and hubby sempat lagi bersiar-siar sebelom balik rumah. Sampai je rumah, dua-dua tumbang atas katil tak sedar diri sampai ke pagi.

Selama setahun 4 bulan kitorang kawen ni, this was the first dinner yang kitorang attend as husband-wife. Siap bawak anak sekali dalam perut. Heheh.


4 comments:

cik panadol said...

amboi sakan nye...

Rizziela said...

Meriahnya..syok kan..tp kita tengok ajerlah diaorang MINUM kan :D

lovelywa said...

besh gile ada dinner party dress camni kan..nk harap keje kerajaan wat dinner gini mmg takde laa..belanja berhemah je kejenyee..

isabelle said...

akak ingat awak yg dpt best dressed. cettt