Kecik-kecik dah ada telor?

Okay here's a joke of the day..

Ada satu pagi, my hubby's busy berting-tang-ting-tang kat dapur, siang ikan kembong untuk digoreng waktu lunch nanti.
FYI, ikan kembong yang hubby siang ialah ikan yang saiz kecik-kecik, yang kalau goreng jadi crunch-crunch macam kokocrunch, yang sekali ngap je masuk mulut sebab kecik sangat. Oh yang kaler dia silver-silver camtu. Okey perlu ke eksplen kaler sekali.
Ni mesti kes meroyan tak dapat pi konvo.T_T
Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa hubby yang dikerah untuk siang ikan?
Bukankah itu tugas seorang istewi? Meh aku jawab, sebab masa tu aku takde, aku pergi..aku pergi..bersenang lenang di atas katil. Ewah gittew rupenyeww!

 
Tengah aku bersenang lenang tu, tetiba..

Hubby: Sayaangggg!!! Meh sini japppp!!
Aku: *hoh macam ade emergency je bunyik tu* Ye ye jap jap.
Hubby: Sini jap.
Aku: Ye, kenapa bang?
Hubby: Abang hairan betul lah.
Aku: Haa? Hairan pasal ape??
Hubby: Ni ha..abang hairan la, ikan ni kecik-kecik lagi tapi dah ada telor. ;P
Aku: GFVBCHGTCTRSATYFV!!!!

Cehhh..melawak tak bertempat laki aku nih.
Nasib baik suami, kalau tidakkkkkk ;O


4 comments:

Bardboo said...

sama je perangai korg ni kan? haha

KIC said...

huhuhu..
tak ape lah..ikan pn nak gak tu...=p

Jiji-Fify said...

bardboo,
Ahaha..patut la jodoh.. kah kah kah

KIC,
ikan pon nak ape? ;P

lovelywa said...

harus bagi cakar rimau ni ji..adoyaii kelako btul!!