The long-lost twins

Baru-baru ni, we brought Baby Haikal to his "kampung" to meet his long-lost "twin".
Betapa moden nya bebudak zaman sekarang, kampung kat Shah Alam uolls.
Maybe someday, people might say BALIK BANDAR instead of BALIK KAMPUNG.
Bcoz semua kampung dah jadi bandar.
Ye dok?

Korang ingat lagi tak my previous entry pasal keserentakan-yang-tidak-berkesudahan tu? So Baby Haikal's long-lost twin yang aku maksudkan ialah anak Along aku tu lah (Aqil Zarif). Selang sehari je jarak umur depa kan. 
Boleh la consider as twins. Cuma lain bapak, lain mak je.
Bulehhh?? =P

Kau bayangkan la, dah la beranak sama-sama, pastu berpantang sama-sama. Dah kata berpantang, sah-sah la tak leh kuar rumah, nak travel balik kampung apatah lagi.
So kena la tunggu abis pantang 44 hari baru la boleh ketemu Along & Kaklong & anaknya. Aku punya la duk ketaq giler nak cepat abis pantang.
Nak cepat balik Shah Alam.
Nak cepat jumpa anak Along & Kaklong.

And bila tiba waktu yang ditunggu-tunggu, kau bayangkan la excited dia camne.
Terpekik terlolong okay.
Terus histeria semua orang bila Baby Haikal bertemu Baby Aqil. Haha.
Riuh satu rumah. Hopefully takde la jiran yang annoyed dengan kitorang hari tu. Macam kau sorang je lah ada cucu kannnnn. Kecoww jeww!


 Baby Haikal says hello to Baby Aqil


 Baby Haikal dapat hadiah from Baby Aqil! Thanks, twin! ;D


 The proud Atok with Baby Haikal and the proud Makngah with Baby Aqil. 
Whilst Along (at the back) merungut lenguh tangan lepas dukung Baby Haikal. 
Nasib lah longgg, hang dapat anak buah debab. Haha


Hubby and I are now Pakngah & Makngah to Baby Aqil! Weeehooo! =D


Dan orang yang paaaaaling excited pada hari itu ialahhhhh..
Atok nya!
Penuh tangan atoknya dengan dua cucu!

Daddy said,"Kalau satu cucu dapat Dato', kalau dua cucu dapat Tan Sri la kan?"
Haha.


Dan orang kedua paling excited ialahhhh...
Lola (nenek in tagalog) nya!

Haaa..kan bagus dapat dua cucu serentak.
Tak payah nak berebut. Dapat sorang satu! =P


My bro (Rizzy) is also proud to be a DaddyLang to his two nephews...

 Dik, muka Haikal & Aqil macam takut kat kau je. Haha


 And these are some pics of the-overexcited-Atok yang lagho melayan cucunya (Baby Haikal). Jeles pulak aku tengok Daddy layan anak aku camtu. =P

Baby Haikal is talking to his Atok.
Syok sendiri je la Atok nya borak.
Sebab Haikal diam je. Haha


Sekian saje story tentang Dhia Baby Haikal ketemu Baby Aqil.
Aku harap bila besar nanti berkawan baik la dua-dua orang ni.

Ape-ape pon aku happy sangat. 
Bcoz Haikal and Aqil menyerikan lagi keluarga kami.
Makin besar, makin meriah dan makin bising la keluarga ini nanti. Hihi.
I feel so blessed. Alhamdulillah.



1 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

weh ko dah bersalin ek, tahniahhh! hahahha! sorry lambat, aku dua bulan ni maleh berbelog, baru last week rajin nak berblog :)