The MOTHER of pain..

Ramai yang tanya aku how is exactly the feel of sakit bersalin?
Aku cuma jawab, INDESCRIBABLE.
Hanya yang pernah mengalami saja yang tahu.


Sebelom aku beranak pon, aku selalu tanya semua orang pasal sakit bersalin.
Kononnya nak get ready la dengan sakit tu kan.
Tapi lepas aku sendiri yang mengalami kesakitan tu, baru la aku tau, it's moreeeeee than words can say! Sakit yang paling dekat dengan ajal.
No wonder ibu yang mati masa melahirkan, dapat pahala mati syahid.
And no wonder jugak ibu yang selesai melahirkan akan terhapus segala dosa-dosanya.
MasyaAllah.
Bertuah dan bersyukurlah aku dilahirkan sebagai wanita yang berpeluang untuk dapat ganjaran besar macam ni. Terima kasih Allah!


Pengalaman pertama beranak, bagi aku, memang menginsafkan.
Kalau aku tau sakit bersalin macam tu rupanya, sesaat pon aku tak sanggup lukakan hati Mama dulu. Seriously wehhh. Lepas keluar labour room hari tu, aku terus cari Mama, nampak je Mama terus peluk kuat-kuat. Sampai berjurai-jurai air mata aku.
Berdosanya aku selalu buat mak aku sakit hati sebelom ni. =(


Ada sorang lelaki yang pernah teman isteri dia beranak kat labour room.
Dia kata,
"Sepanjang hidup saya itulah wajah wanita yang paling azab yang pernah saya tengok (semasa isteri sedang melahirkan). Dan semasa isteri saya dakap bayi kami untuk pertama kali, itulah wajah wanita yang paling bahagia yang pernah saya tengok. Sangat menginsafkan."


Since hubby pon temankan aku masa beranak hari tu, aku pon ada tanya dia, how's the first experience tengok aku beranak. Hubby pon cakap menginsafkan.
Lepas dia tengok Baby Haikal dah keluar, hubby terus kiss dahi aku and cakap, 
"Terima kasih,sayang".
Bergenang air mata hubby.
Aku harap hubby akan lebih sayang and hargai mak dia lepas ni.
Macam tu jugak aku.=)
InsyaAllah.


So kaum-kaum wanita di luar sana, especially kengkawan aku yang sebokkk nak tau rasa sakit bersalin tu, jangan la takut untuk bersalin.
Ape lah sangat kesakitan tu jika nak dibandingkan dengan ganjaran yang Allah dah janjikan untuk kita. Betul tak?
Semoga kita semua mendapat perlindungan dan rahmatNya.
InsyaAllah.


Agak skema entry aku kali ni. Saje je nak kasi mood Ombak Windu sikit.
Ngehehe.


4 comments:

littlehumblelynn said...

akak pernah ditanya soalan yang sama

akak ckp sng jek

sakit beranak mmg sakit..
xde tipu2 daa..

spy bakal2 ibu prepare mental sikit..spy tau tiada kesakitan yg lebih sakit selain sakit nazak..adalah sakit bersalin..

Miziey said...

Wah, x dpt guwa bayangkan akan kesakitannya. Guwa terasa insaf seketika lepas baca artikel nih. Huu~
T.T

Anonymous said...

Hahaha. Feel ombak rinduuuuuuu. lawak2

FaTyN nAbIla said...

;-)