The smile I've been waiting for..

I'm so happy bcoz Baby Haikal begins to show his cheeky smile!
Orang tua-tua kata, kalau baby senyum-senyum maknanya dia nampak malaikat lalu. Takpon, dia tengah main dengan "kawan" dia.
Dia sorang je lah nampak "kawan" tu. *macam scary je*

Tapi fakta yang sohehhh mengatakan, kalau baby below 2 months old sengih-sengih, itu hanyalah involuntary (unconcious) smile sahaja.
 So tak perlu lah perasan yang budak tu tengah sengih-sengih kat kau ok.

Tapi satu malam tu, masa kitorang dah nak tido.
As usual, aku breastfeed Baby Haikal sampai dia tertido.
Tapi malam tu, dia tak tido-tido pulak.
Hairan jugak mak pak nya.

Rupa-rupanyaaaaaa...
Baby Haikal nak show off his cheeky smiling face!

Bila aku & hubby cakap..
Auuuchakkk! Dia gelak.
Taaaayang! Gelak lagi.
Haiiiiikal! Gelak lagi.
=)

And we realized, that was not "involuntary smile" anymore!
He started to respond and smiled consciously! Weeehooo!


The following day, aku letak Baby Haikal dalam play mat yang kengkawan Papa bagi tu. 
Hamboiiii..makin sakan lah dia gelak.
Nak-nak pulak bila ada lagu pastu bendealah tu goyang-goyang.
Haha. Kelakar pulak aku tengok.


Alahai anak Mama..
 Bertambah sayang la Mama kat Haikal nih!
*makin terabai la bapak kau, nak. Mak asik melayan kau je*

Bahagianya hidup aku sekarang..
Terima kasih, Ya Allah.

p/s: Bodoh la yang buang-buang anak tu. Tak sempat anak yang tak berdosa tu nak hadiahkan senyuman untuk ibunya.


2 comments:

Kancilbiru said...

oiii bulat betul hah...comel dan semangat..

♥ Elin ♥ said...

pacak-pacak rambut si budak bulat nih...geram rasa nak picit2 jer pipi yg gebu tuh.

bila ada anak nih kkdg blh terlupa kjp kan..:p