Jenuh la mak bapak saya..


Hai, nama saya Haikal.
Korang mesti kenal saya kan? Saya kan dah feymes kat belog ni.
Oh by the way, jangan bagitau Mama saya, saya curik-curik update belog dia nih. Muehehehe..

 *evil face*

Hujung bulan ni genap lah umur saya 3 bulan.
Ye, saya baru 3 bulan. Ade la mulut yang nak cakap saya obese tuh.
Please la, saya tak obese macam mak bapak saya okayyy! =P


Saya perasan bila Mama saya upload gambar saya pakai rompers, ramai aweks yang terguda. Siap ade yang tanya saya ape rahsia badan berketak-ketak.
Awww..malu saye.. -..-
Saya hanya minum susu Mama setiap masa. Mane ade rahsia lain.
So korang kalau nak badan ketak macam saya, sila cari mak masing-masing dan mintak susu. HAHAHA ;D

Saya bangga dengan badan saya yang sasa ni.
Tapi kadang-kadang saya kesian kat mak bapak saya.
Walaupon saya belum 3 bulan, saya dah pakai pampers saiz L!
Sepupu saya yang umur 8 bulan pon pakai pampers saiz L. Haihhhh..

Pastu sekarang, semua baju saiz 0-6months saya dah tak muat.
Dah la ramai pakcik makcik hadiahkan saya baju saiz 0-6months.
Terus takleh pakai. =(
Jenuh Mama cari baju 6-12 months pulak. Saya repeat, saya baru 3 bulan okay. Muda lagi. Tapi terpaksa pakai baju orang tua. Huhu

Dah la kebanyakan hadiah yang saya dapat ialah baju 0-6months. So ada yang saya tak sempat pakai pon. Hari tu, saya terdengar mak bapak saya cakap,"Takpelah..kita simpan untuk adik Haikal nanti".

Ehhh..saya dah nak ade adik??
Tak menyabor betul mak pak saya nih! =P


Ade satu hari tu saya sentap bila Mama saya cakap,"Takyah la beli baju baru lagi untuk Haikal ni. Kang pakai 2-3minggu dah sendat. Haikal pakai baju Papa je lah."
Isk isk isk..ade ke dia suruh saya pakai baju Papa?
Papa saya tu dah la gumuk, bonchet, ketiak masam, betis berbulu, takkan saya nak pakai baju Papaaaa!!! No wayyyy!!
*eh durhaka betul saya kutuk Papa sendiri. Ya ampunnnnn!*

So saya kena jugak cari jalan supaya Mama belikan saya baju baru.
Saya nak baju yang macho-macho. Takmo la ade gambar teddy bear la butterfly la tom and jerry la. Geli la. Tak cool langsung Mama saya nih.
Cuba la belikan saya baju superman ke..macam Pakcik Pejai Tohir tu.
Baru cool!

Uncle Hazeeq je yang tau taste saya. Baju rimau ialah the coolest! :P

Tapi semenjak dua menjak ni, saya kesian tengok Mama. Asik sakit belakang la, sakit pinggang la.
Dia kata penat and lenguh bila dukung saya lama-lama. Especially bila breastfeed saya.
Malam-malam mesti dia mintak Papa urut.

Tapi as usual la Papa tu.. Mama suruh urut tang tengkuk, dia urut tang lain. Haha ;)
So sekarang ni, dalam rumah pon Mama sorong saya pakai stroller. Mama dah tak larat nak dukung saya ke hulu ke hilir. Mama saya kata, kalau asik dukung saya, kang Mama cepat kurus pulak.
Poyo je Mama saya tu. Badan dah macam badak air pon boleh perasan kurus. Cehhh.

Sekian kisah saya sebagai seorang jaguh bina badan.
Kepada awek-awek di luar sana yang sibuk asik nak cubit saya la, nak gigit saya la, nak kunyah saya la, nak kiss saya la, nak gomoi saya la.
Tolong la behave urself. Bila jumpa saya jangan rakus sangat boleh?

*padahal tetiap hari kena gomoi ngan Mama Papa. Diorang lebih rakus. T_T*

Okay lah, saya dah ngantok, nak titoooo!
FYI, bayi yang hensem memang kena tido 15 jam sehari. Heh.
Bye!



5 comments:

isabelle said...

huarghhh..amboi..sangap punya la besaq mulut tu...

tapi kan haikal.aunty setuju la pasai mama awak tu. syyy...jgn bgtau dia ye.

zatil hulwan said...

comelnyaaa..berkat susu ibu kan..bape kilo ni?

mizzura said...

wauweeee...tembamnyerrrrrrr...untung la haikal asyik dapat bj baru tetiap bulan..fahionable uuu..hehe..

tak ingat dh wish ke tak sbb dh lm xberblog..anyway salam thn baru dan tahniah kt korang!!!

Jiji-Fify said...

kak is,
oi oi oi! jgn bagitau mama ye! ;O

zatil,
2 bulan = 6.9 kilo. huhu

mizzura,
botak la mak paknya kalo nak baju baru tetiap bulan. haha. btw, thanks!

sarah mohamad said...

Amboiii! Chubby nyaaa. Geram nak cubit2 kak. HEHEHE