Kereta baru untuk si kecik

As I mentioned before, kitorang nak beli stroller for Baby Haikal bila dia dah 6 bulan nanti kononnya. Tapi disebabkan berat dia sekarang yaRabbi punyalah berat dan bisa mematahkan sendi-sendi tulang-temulang kau.
Bila dukung dia, baru dua tiga langkah jalan mula la nak cari kerusi nak rehat.
Kalau camni gamaknya jadi jaguh angkat berat lah aku.
Terus boleh jadi duta Shieldtox. =P

Jadinya, terpaksa la kitorang beli jugak stroller untuk Baby Haikal secepat mungkin.
Tapi Hubby pulak yang agak perfectionist nak pilih stroller.
Nak yang senang lipat.
Yang lipatan dia boleh jadi sekecik-keciknya.
Kalau ada yang boleh muat dalam poket lagi bagus. -__-
Pastu nak yang sporty.
Kalau ada yang pasang rim bagak macam kereta dia tu lagi bagus. 
Encik suami, awak nak beli stroller untuk anak atau untuk diri sendiri? -.-"

Dari tesco ke mothercare. 
Dari mothercare ke parkson. 
Dari parkson ke jusco.
And finally kitorang berjaya la jugak rembat satu.


Kitorang sebenarnya kurang berkenan dengan warna biru dia tuh.
Macam cepat kotor nanti.
Tapi sebab takde choice. Warna lain habis setok katanya.
Sebab aku ni kurang sabar and dah malas giler nak round tempat lain lagi.
Plus tulang bahu aku dah nak terkeluar dukung Baby Haikal.
So rembat je la yang ni pon.

Kereta jadah ape la yang mak pak aku belikan nih. Beli la ferrari ke ferrero rocher ke..



4 comments:

Ieda AlHabsyi said...

hehehehe! ok lah tu, leh panjang lagi kaki kemana2 :)

cheqna said...

hehehehe
tak tahan nak feraro rocher tu=)
nway salam singgah =)

isabelle said...

kalo beli ferrero rocher nnt mama yang makin gebu..hehehe

Eliyana said...

hehe! kiut...lg 2-3 bulan penuhlaa badan dia kat stroller tu