Wujud lagi spesis manusia camni kannn!! ;(


Korang pernah tak jumpa this kind of species of human being...

Yang macam bagus
(Semua cerita yang keluar dari mulut kau nak LEBAT je. Bajet grade 'A' je semua. Taknak mengaku yang kau tu LOSER. Banyak jugak kekurangan macam orang lain)

Yang talam dua muka
(Pelakon terbaik la nih. Dah buat salah pon, still boleh buat dunnooo je. Takde muka bersalah langsung. Boleh senyum-senyum tenuk lagi depan orang ramai)

Yang jadi duri dalam daging/gunting dalam lipatan
(Ni stok mulut puaka habis. Suka api-apikan orang. Suka fitnah-fitnah orang. Tak pasal-pasal orang di sekeliling boleh berpecah belah. Aku memang tabik la orang camni. Kalau kau jadi Presiden, kiamat la weii)

Yang bebal & kebal nak mamfus
(Semua orang dah tak suka kau, tapi still nak jadi 'role model' kat sini? Eh kambing hitam, Shuh shuh shuh!)

Aku ingat zaman sekarang ni dah pupus la spesis-spesis camni. Semua orang zaman sekarang ni makin matang, makin professional. Attitude makin bagus.

Tapi be careful people, sebab ada lagi sipi-sipi spesis ni yang masih hidup.
Dia akan buat hidup kau jadi haruuuuuu..

To be frank, aku pernah hidup dengan spesis macam ni during my master years dulu.
Perghhhhh..setiap hari aku asyik murungggggg je.
Call tunang, call mak bapak, nangis-nangis.
Pressure dia mengalahkan pressure orang putus cinta. *ok ape kena mengena -__-*
Malas nak cerita lebih la. Aku pon nak lupakan manusia tersebut.
Biarpon dia baca belog aku. Nak sentap ke, nak terguris perasaan ke. Biaq pi!

Biarlah kau je yang paling cantik (padahal muka berkawah)
Biarlah badan kau je yang paling selimmm (padahal baju semua saiz XXXL)
Biarlah kau je yang jadi ketua/presiden/tukang arah (padahal kau yang lantik diri sendiri)
Biarlah kau je yang ade bapak bergelar Dato' (bcoz it's WHO YOU ARE  that matters, not ur father. Anak pemungut sampah pon perangai lagi mulia dari kau)
Biarlah kau je yang tip top soal agama, cerita kat semua orang yang kau tahajud tetiap hari (nampak sangat lah kau tak ikhlas beribadah. InsyaAllah banyak lah pahala kau tu)
Biarlah kau kata aku gatal kawen awal. (padahal umur kau tu dah 30, tak kawen-kawen lagi, muda sangat lah tu???)
Dan baaaaanyak lagi. Tapi biarlahhhh..
Sebab orang macam ni memang tak leh handle langsung!
Tepuk berjuta kali pon tak serik-serik.

Ehh, kenapa baru sekarang aku nak ungkit hal ni??
Padahal benda ni dah lama berlaku.
Yes. Memang benda dah lepas.
Let bygones be bygones la kan.

Tapi tak sangka, baru-baru ni, aku terdengar lagi pasal spesis camni!
Orang yang lain, tapi perangai samaaaaa!!! 
Dan dia semakin hari semakin dekatttt dengan aku dan kaum keluarga akuuuuu...
NOOOOOOOOOOOO~~
And again, she's one of my blog readers!!!!!
NOOOOOO~~

Sempena tahun baru ni, nah pesanan untuk kau (spesis yang baru ku temui itu)

Wahai makhluk Tuhan, boleh tak kau jadi macam orang-orang normal yang lain?
Tak payah nak tambah dosa la. Dah tahun 2012 dah ni. Kau pon bukan muda lagi.
Dosa makin hari makin bertimbun pulak.

Kau baca belog aku ni, setakat baca je dah la.
Tak payah la nak jadi reporter CNN pulak.
Mulut kau tu ada skru longgar ke ape? Pi ketat kan balik boleh?
Bercakap asik nak LEBATTTTT je. -.-
Tau lah kau memang tukang gosip berjaya.
Dan makan gaji buta kat opis tu sebab duk baca belogggg je. Kan?

Ni aku ade buat special poem untuk hang..
SIKIT PON AKU TAK PEDULI *talk to the hand*

p/s: Sorry to my other belog readers yang terpaksa baca entry emo pulak hari ni. Korang tolong la doa-doakan jugak agar spesis-spesis camni segera pupus. ;(

6 comments:

Anonymous said...

memang ada manusia macam ni. aku jumpa bukan seorang tapi....lagi parah..

AzLinDa AzHar said...

sekarang saye berhadapan dengan orang yang mcm ni kak...
down jugak rase kekadang..cume kuatkan hati...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

biasalah.tak sume org senang ngan diri kita.dan tak sume org suke merendah diri.makin berbangga diri adelah.haissh..

AdiHana said...

meroyan lepas bersalin ke hapa nih? ok xlawak. -__-"

species mcm ni mmg ada di mana2 dan kalau nasib xberapa nak baik kamu akn jumpa beberapa kali. So sabar je lah dik, walaupun ada yg makin kita ignore makin galak dia nak lebatttt.

species mcm ni mmg mengundang so sabar je lahhhh

Ardini Humaira said...

tu la kan... manusia macam2 jenis perangai... tak sempurna :)

Anonymous said...

spisis macam ni ade kat mana-mana. ingat dia sorang aje yang hebat. bencinya aku nengoknya....