After 3 months++...

My height is about 64cm.
And my weight is about 8kggg!!!! *pengsan*
Please dont say I'm fat.
Bcoz I'M NOTTTT FAT.
I'm not fat.
I'm not fat.
I'm not fat.
*saiko*


See! Told you, I'm not fat!
Cuma ada sedikit lebihan-lebihan isi di pipi, di paha, di lengan dan oh sebenarnya di seluruh anggota badan saya. Heh.
Eh tapi standard la baby chubby-chubby sikit.
Baru lah comel en en en.
*sambung saiko*
 
Perkembangan terbaru saya bila dah 3 m.o.++ ni, ialah mak bapak saya bertambah pening melayan saya. Heheh.
Dan baru saya nampak the true colour of mak saya. Mak saya tu garang macam dinosor rupanya! Sikit-sikit nak membebel. Dia cakap saya heavy la, dia cakap saya lasak la, dia cakap saya suka amik space dia masa tidur la, bebelllll je keje dia tuh.
Padahal, hello kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kannn!!
Oh kenapa la mak saya begitu.  -___-"

That's why saya lagi suka main dengan Papa. Papa lagi caring.
Tapi saya lagi hensem dari Papa harap maklum.
Oh ye, selain saya dah pandai main dengan orang, saya jugak dah pandai gelak besar..
Tak lama lagi saya ikut perangai mak saya la tu, suka mengilai tak ingat dunia.
Mak saya tu kan gelak sampai runtuh bumbung rumah.
Ohhh kenapa la mak saya begituuuu... -___-"

 

Kalau orang hala camera, saya dah pandai buat muka macho.
Kalah Aaron Aziz. Acehcehceh.

Selain tu, saya jugak dah pandai hisap jari.
Jari tangan ye, jari kaki belum try lagi. :P


Kalau dah bosan dengan jari sendiri, jari Mama Papa pun saya bantai hisap jugak.
Dah bosan dengan jari, saya hisap la lengan Mama ke, siku Papa ke, bahu Mama ke, tapi kalo diorang tak mandi, tak kuasa la saya nak hisap. Masinn! ;P

Lagi perkembangan terbaru, saya dah pandai angkat kepala sendiri.
Bersungguh saya nak try duduk sendiri.
Sambil capai bucu baju untuk dihisap sampai lencun.

 

 

Kalau dulu Mama tuck-in baju saya, sampai ke sudah baju tu masih tertuck-in rapi.
Tapi sekarang, tak sampai seploh saat memang terbarai la baju saya sebab saya suka capai dan hisap mana-mana yang boleh!
Mama Papa selalu kata baju saya masam. Padahal baju diorang tu laaaaaagi masam especially kat keti. Bluekk!

Dan yang ni, perkembangan saya yang paling terbaru..

 
 Meniarappp!
Tapi baru lesen L la. Meniarap statik je.
Takde la sampai nak mengengsot bersiar-siar di dalam rumah sendiri ke ape.
Belom sampai tahap tu lagi.
Nak pusing badan pon belom lepas habis lagi. Mama Papa still kena assist.

Tu je la kot perkembangan saya setakat ni.
Kang tetiba saya cakap saya dah boleh berlari keliling kampung kang terkujat pulak korang kannn. So sabar..
Saya akan update perkembangan saya selow-selow.
Jumpa lagi dalam entry lain! :)

6 comments:

Adlil Raida said...

haikal dah besaaaaa! aku mcm takleh terima perkembangan pesat budak ni en haha

lovelywa said...

maigod..sihat kemain awak yee..memang jenuh klau bawak jalan sambil dukung nih..3 bulan dah bole meniarap?? memang terer..ahaks..

nurul_luq_luq said...

alhamdulillah sgt la comel geramnye..kat si gagah perkasa tu..suka bc blog ni sbb cter psl anak yg sgt menarik suka2...

isabelle said...

kegebuan itu pun ke mana lagi tumpahnye kuah kan? kan?

hehehe
lariiiikkk

fifie said...

Budak nie kalau dapat kat fie. Siap la. Geram nya tengok pipi dia. Nak cubit je. Comel.

dinashuz said...

masyaAllah.... chubby nyaa dia!! geram tengok. 8 kg at 3 months??? good job mommy! share la tips skit nak bg my baby tembammm mcm ni hehehehe. so cute!