Baby Haikal meets the other kazenssss

Semalam cerita pasal kazen Baby Haikal, hari ni pong nak cerita pasal kazen Baby Haikal lagi. Tapi kazen hok lain pulok.
Untung Baby Haikal ramai kazen belah family hubby.
Tapi kebanyakan kazennya ialah aweks.
Tu yang aku cakap untung. Kah kah kah.

So masa balik rumah in-laws last weekend, kitorang sempat terjah rumah my eldest SIL kat Kota Damansara (tapi depa duk panggil "Kota Damn" haha).
So seronok la Baby Haikal berkenalan sambil membuli kazen-kazen beliau di sana.
Ish ish ish..

Along (SIL) with Sara (her daughter) and Baby Haikal.

Korang ingat lagi tak anak buah aku si Sara ni?
Dia lahir beberapa minggu je lepas kitorang kawen.
So selaku pengantin baru masa tu, Sara ni telah menjadi kegilaan aku and hubby.
Biasa la orang baru kawen kannnn. Mesti la ketaq tengok baby kannnnn. ;P
Dan sekarang, dah setahun lebih dah pon budak ni.
Dan aku & hubby pon telah berjaya mendapat baby sendiri. ;P
Maka Sara bukan kegilaan kami lagi. Keh keh keh.

Korang cer layan jap gambar bawah ni.
Korang tengok la sendiri camne Baby Haikal membuli budak setahun lebih.
Tak padan ngan kecik lah kau ni yang.

Chuakkkk je si Sara ni tengok Baby Haikal. Guilty pulak aku tetiba.


Hah ni lagi satu.
Dah la pinjam mainan orang, tapi kau pulak yang conquer.
Haih! *double guilty*


Bila dua-dua pindah atas riba wan (MIL), dibulinya jugak si Sara tu. Hmmm..
Ape pendengki sangat kau ni yang. *triple guilty*
Tengok la selamber dia cubitttt. Ya Allah seriau aku nengok.
Sedangkan kalau aku kena cubit pon sakit. Ni kan pulak budak.

Dah begitu perangainya, aku cepat-cepat la amik.
Kang nanges pulak si Sara tu, chuak aku.

Dan akhirnya, dia dapat conquer riba wan sengsorang. Kodokut!


 Bcoz si Sara lari join Pakcik dia (my BIL) tengok photobook Baby Haikal. 
Lega aku tengok Sara ok je.


Ni satu-satunya kazen lelaki Baby Haikal, nama Tasnif. Rival besar la nih.
Tak berani pulak dia buli Abang Tasnif tu. Kekeke


Dah la aku tengah guilty bcoz Baby Haikal duk cubit Sara je, Along (SIL) boleh pulak bagi some juice & fruit puree for Baby Haikal.
Segan aku nak terima. Tapi rezeki jangan ditolak. Kah kah kah


Sebelom gerak balik, Along suruh Sara kiss Baby Haikal.
Korang tengok la reaksi dia camne.
Hahaha.
Gedik la kau ni yang. Awek nak kiss pon marah ke.
Cer kalau bapak kau, awek nak kiss, sukaaaaa! Tettt!


2 comments:

Syakir Rahman said...

hihihi...sonok tgok bebudak... comei je prangai memasing ;D

isabelle said...

Xlama lg,dia ikut la perangai bapaknye.
Kepimpinan melalui tauladan...kan.
Dak gitu,fify? Hehe