Gomoi-gomoian

Ramai betoi kasi respond on my previous entry pasal Babysitter Gila tu.
Siap ada silent readers yang personally call and SMS lagi.
Tengkiuuuuu sooooo muaachhh! Ai sayang uolls.
By the way, kulit Baby Haikal dah okay.
Dah kembali gebu macam kulit maknya kah kah.
And kitorang pon dah stop hantar kat sitter gila tu dan dah pon jumpa 2 orang potential babysitter yang baru. Tapi belom decide lagi nak pilih hok mana.
And kali ni kitorang dah aware sikit kan.
Siap buat interview session dengan calon-calon babysitter baru. Haha.
Aku and hubby la interviewers nya. Haha.
Tanya soalan bertubi-tubi sambil buat muka garang. Tak tolerate langsung okayyyy. Haha
Tetiba aku rasa atas kepala ada tanduk. Haha.
Okay cukop la kau gelak HAHA.

And maybe sebelom hantar permanently, kitorang nak bagi tempoh trial sebulan dulu kat sitter tu nanti. Maybe ade beberapa spotcheck jugak akan dibuat sepanjang tempoh itu. Kalau ada something wrong, immediately terminate! Bahaha. Dah macam program realiti mencari bintang babysitter ke hape tah aku nih.

Okay let's change the topic.
Bosan asik cerita sedih je dalam belog nih.

Aku nak show opp happy moments kitorang with Baby Haikal yang dahgenap 6 m.o. hari ni!! Hoyeahhh..dah boleh suapkan dia solid food hari ni.
Tak sabar aku nak bawak Baby Haikal pi makan Kenny Rodgers sat lagi. ;P

Bila dah 6 bulan ni, Baby Haikal suka betul nak menggomoi dengan mak paknya.

Makan Mamaaaa!!!


Penat menggomoi sampai peluh-peluh. Lalu tertidurrrr..


Sesi menggomoi bersama Papa pulok.


Ramai yang duk perli-perli Baby Haikal camni..
Minum susu mak dia pon dah mok mok (gemok), nanti dah start makan solid food makin mok mok la nanti.
Itu namanya mulut takde insuran ye tuan puan.
Nak je ku ambil galah dan tolong jolokkan ke mulut beliau.
Mak memang sensitip sikit bab merli-memerli nih.
Sentap sebab diri sendiri pon mok mok. -..-"

4 comments:

NIZAM said...

nampak sihat je baby Haikal tu. nampak ceria. :) smoga baby Haikal happy with new babysitter k. :)

Jiji-Fify said...

Nizam,
Ha'ah. haikal dah okay. InsyaAllah aminnn.. :))

Ji Yan said...

cute miutnye baby haikal..!!!hohohoho...(pujian tuk baby je ye...hui3) tp aunt azie xtahu dpt jmpa bila kamo0..sbb aunt da nk balik kelate da..da abis kontrak da kat cni .so,skrg duk cari kelate da..mls nk smbg or cari kijo cni..huu..hopefully one day dpt jmpa kamo0..tp rsnya mesti kamo0 da besar..hee~

mamafarah4 said...

ala..biar la anak kita kan...itu tandanya kan sihat..gebu salah kurus salah..erm..biasalah..diorg tu mmg x bayar insuran mulut kot bulan tu..baby cm haikal la best..peluk mcm x puas..geram.. nasib baik ank sedara saya cm ni gak..bila baca pasal haikal mesti teringat dia..hehehe..