Secret admirer ;P

Sebenarnya...
Aku ada ramai secret admirer.
Seriously ramai giler.
*statement minta kaki*

Okay tukar topik.
Masa aku memula buat belog dulu.
Takde sape pon baca belog aku.
Kalau ada pon, mesti hubby.
Tetiap hari tanya hubby, "Abang dah baca entry hari ni?"
Belom??!! Pergi baca cepat! -___-"

Sampai begitu sekali.

So kalau orang tanya, ada orang baca ke belog kau?
Senang jawab. MESTILAH ADA!! Pdahal hubby je. kah kah kah

Tapi sekarang dah setahun lebih berbelog.
Sampai tak tahu sape yang baca.
Tau-tau je, eh eh ada 231 visitors hari ni. Eh eh tetiba dah 316 visitors pulak. :')
Aww sapew yang rajin sangat bacew belog kitew niw! *syok sendiri*
Sampai hubby baca ke tak baca ke, dah tak peduli. Cey cey ceyyy...

Dan bila update pasal cerita sedih atau ape-ape problemo yang dihadapi, ramai yang bagi respon.
Bukan saje komen kat belog, tapi siap ada yang komen & PM kat facebook. Ada jugak yang over-daring minta phone no. sebab nak SMS/call.
Dan semua respon sangat-sangat membantu and supportive!

Dan kebanyakannya dari orang yang aku tak kenal ponggg. Tetiba je baca mesej,  
"Hai Jiji, saya silent reader belog awak.."

Masa aku baru beranak dulu, aku banyak dapat mesej camni..  
"Jiji, saya ada hadiah for Baby Haikal, can u please gimme ur address?"
Sampai sekarang aku wonder, apasal uolls ni baik sangattt!!!

Kalau aku tak update belog sebab tak sempat or malas takde masa, mesti sentap bila tetiba dapat mesej camni.. 
"Hai Jiji, kenapa tak update belog hari ni? Saya tungguuu je dari tadi"
Terus rasa berdosa lalu bertaubat.

Ada sekali tu, aku ada tulis kat belog, aku down and rasa macam nak close je belog ni. Tetiba dapat respon camni,
"Tolong la Jiji. Never close ur belog. Setiap pagi akak masuk opis mesti baca belog Jiji dulu, baru semangat nak buat keje."
Hamboih!

And last week, ada sorang lagi silent reader yang buat aku terhawuu nak nanges sampai keluar air hidung.

Baby Haikal got a surprise form his secret admirer. ;D

Hamba Allah tersebut telah pos pillowbooks untuk Baby Haikal.
Siap bagi dua! 
She said, "Satu untuk Haikal, satu untuk Aqil (Haikal's kembar) ye."

Malangnya, hamba Allah tersebut minta aku rahsiakan nama dia.
So tak dapat la aku nak mention kat sini. :(
Masa aku receive pillowbooks ni, aku ada mesej dia to say thanks and try to arrange a date with her. Saje la nak kenal-kenal. 
Hubby pon ada cakap kat aku,  
"Sayang ajak la dia jumpa and belanja dia makan sebagai tanda terima kasih."
Aku dah ajak, tapi beliau menolak dengan baik,  
"Tak payah la belanja makan. Bagi saya jumpa Baby Haikal sekejap pon dah cukop."
 Aku kagum betul dengan keikhlasan beliau. 
Semoga murah rezeki awak ye.

Aku dah call KakLong (Along's wifey), to tell her ada hadiah pillowbook untuk Baby Aqil! Dia pon eksaited sesangat. By the way Kaklong, jangan bawak buku tu pi kuliah pulak nanti ye. Haha.

Aqil, nanti makngah balik Key Ell, makngah bagi pillowbook ni ok!

 Tengok la reaksi Baby Haikal bila dapat hadiah baruuuu..
Nak-nak pulak awekz yang bagi. ;P

Once upon a time.. *baca dalam hati haha*


Nyam nyam nyam..


Dah makan, berguling sakan pulak atas buku tu.

Suka dia!


Malam tu, Baby Haikal lena atas pillowbook baru!

Hoi bongkang!


Kepada semua readers belog ni, tak kisah la yang baca sekali setahun ke, baca sekali seminggu ke, atau baca setiap seploh menet ke, atau yang baca sekali seumur hidup ke.
Korang tau tak, korang la backbone belog ni!
Sebab korang la, belog ni hidup sampai hari ni.
Terima kasih korang.. :')

*Tetiba bajet retisss. Muntohhh!*


9 comments:

Mardhiyyah Fadzil said...

*ehem*

tetiba nak jawab.

sama-samaaaa....... !!!!!

^_^


muah! muah! muah! *untuk haikal demok* hihhihi...

mamafarah4 said...

mcm sy sbb suka baca blog awk sbb suka apa yg awk tulis..kekadang tu tergelak sendiri.. dr cara awk menulis pun rasanya awk ni jenis hepi go lucky...hehehe..apapun haikal tetap tomei

mizzura said...

hehe...baru nak baca blog harini..sebenarnya dah lama tak berblog mahupun blog walking..tapi kekadang jadi pembaca senyap jugak (sbb tak bc kuat2) kikiki..

waktu kawin dulu pun ada blogger siap pos duit...terharu kannn..

Haikal baca rajin2 yer... :-)

Jiji-Fify said...

mardhiyyah,
muah muah untuk saya plisss *gatal*

mamafarah,
tengkiu tengkiu tengkiu. tambahan, haikal tomei macam mamanya. ;D

mizzura,
haha silent reader sbb baca dlm hati. haha :D

isabelle said...

Ailefyu tu

Kak Sophia said...

Yes.For the reason unknown, sy enjoy reading every entries esp bila si demokk tu ada. Secret admire haikal laaaaa. I cant handle his comelness, MasyaAllah. Pic yg last yg tak tahan tu. Be a good mama okayy.

fifie said...

Suka tengok gambar2 haikal, eeeee geram je nak cubit2 pipi dia. Sangat sangat sangat comel. maintain comel ye haikal.

yaNa said...

sgt comel anak kamu berdua..
rs cm nak geget2 pipi haikal neh.. ;)

nurul_luq_luq said...

blog u best sbb jln cerita buat org len gelak...dan anak yg sgt ensem sweet woo