Family timeeee!!

Sebenarnya family aku ni jenis yang suka spend time bersama-sama.
The bond amongst kami adik beradik pon agak kuat jugak.
Sejak zaman bujang lagi, kitorang selalu calling-calling sesaja untuk tanya kabar/ ajak keluar/ plan apa-apa celebration.
Dengan parents pulak, dalam seminggu tak sah kalu tak call/skype.
Banyak kali jugak bila aku tengah gayut ngan Mama, tetiba Mama dapat another incoming call dari Along (kat Sepang) pulak, pastu dari Adan (kat MCKK) pulak.
Pastu harus la aku mengamuk, sebab time aku nak call la semua nak menyempit call Mama jugak. Cehhh!
Tetiba berebut mak.
Nasib baik mak pandai membahagi kasih kepada kesemua 6 orang anaknya. Hehe.
Kalau dengan Daddy, skype je la manjang.
Daddy tak suka call-call, tak best tak nampak muka katanya. -..-"
Aku teringat Daddy pernah cakap,"Ye la Ayah nak tengok jugak anak Ayah ni makin gemok ke makin kurus ke. Kot-kot tak cukup makan ke." 
Hahaha

Jadi begitulah keakraban kami sekeluarga.
Bagai isi dengan kuku kalau diasah tajam jua. tetiba.
Dan sejurus selepas aku menang contest warisan bijak ibuku tu, aku terus call mereka sekalian. Bukan sebab nak maklomkan kemenangan. Tapi sebab nak suruh diorang amik cuti supaya boleh sama-sama join menginap kat ShangriLa..
Apa-apa pon, mesti seboleh-boleh nak the whole family bersuka ria bersama.

Tiga yang last. 
Budak yang tudung pink tu pon selalu menyempit bila aku nak gayut ngan Mama. Elok tengah bergosip ngan Mama, tetiba ok lah Rajiah, I got another incoming call dari Raidah, bye.
Ceh kau.

Atok & Nenek (Daddy's parents) pon join sekaki.

Waktu aku, Mama & Baby Haikal tengah sibuk bershooting kulu kilir tu, depa duk bergebangan saje lah di lobi hotel. Sambil bercamwhoring seluruh pelosok hotel.
Biasalah. Orang kampung. Tiada pelajaran. Tiada keretaku bawa kau jalan jalan. Rumahku pun tiada eh eh ternyanyi pulak.

Fulamak Baby Aqil pakai sunglasses la! Sekali pandang macam Aaron Ajis kott. Nyaris-nyaris nak gesel-gesel bahu mintak sign tadi.

Baby Haikal pulak sedang buat ape kah?

Budak ni bukan sahaja mirip Aaron Ajis, malah Ajis Satar! T_T


Time ni atok cakap,"Kito tompang rezeki Rodiah yo lah makan kek Hotel camni ha. Nak poie sendiri tak mampu agak eh".
Alahai Atok nih. Bukan sey yang bolanjo pon. Sey pon makan pree yo tok. 
Lagi satu tok, namo sey Rajiah bukan Rodiah.
Dari kocik sampai bosar, Atok panggil sey Rodiah. Apo klasik bona bunyi ehhh.


 Di sini la kami berpesta beramai-ramai.

Spacious gilosssss! Kalau ku tahu besor gini suite nya, kan ku invite jiran-jiran sebelah sekali. Haha


4 generasi


Siap ber-glasswall! Dan pemandangannya, huiiiiiii!

Boleh lambai-lambai PM dari kejauhan. Hihi.

Ni pulak aktiviti petang.
Bergelumang dalam infinity swimming pool.
Sampai kecut-kecut kedut-kedut.
Tang mana yang kedut, jangan ditanya. Bahah



Bila malam, sesi melepak di bilik saje lah



Kalau tak lepak bilik, kitorang akan melilau ke seluruh pelosok hotel.

Daddy berkepala gondol lepas balik dari umrah. ;D


Boleh ada sungai pula di tengah-tengah hotel. Rugi tak bawak pancing. -__-



3 hari di sana, sangatlah menyeronokkan.
Walaupon Putrajaya ngan Shah Alam taklah jauh benau bezanya.
Sekangkang anak kera je pong.
Tapi apa yang membezakan percutian kitorang kali ni ialah
dapat merasa duduk Presidential Suite FREEEE pulak tu!
Haha.
Dan yang paling penting, dapat spend time bersama family terchenta! Tak dapat bayangkan kalau spend time tempat macam ni without family, mesti macam haram punya bosang!


Selama menginap kat sini, staff hotel layan baikkk sangat.
Sampai ke waktu nak check out tu pon, siap iring sampai ke kereta.
Rasa macam dah jadi presiden tetiba. Ngeheheh
Overall, beshhhh!


3 comments:

Kancilbiru said...

perghhh memang terbaik tengok bilik nya.. klu nak pergi sendiri sesaja, memang tak la kot...

rejeki2..hehehe

gadisBunga™ said...

gilerrr spacious!

semangat betul baby haikal. :D

Fai Shaklee said...

besttttnyeee spendtime dgn family mcm ni... kat suite mewah pulak tu. heles ok! haha,gurau2 jer. org kata tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yg tahu kan... ^__^