Sebalik tabir- Johnson's Photoshoot

Jumaat lepas, aku and Baby Haikal ada studio photoshoot bersama Eyedear Photography. Dan photoshoot yang berlangsung selama sejam ni bernilai RM1000!
Tapi aku tak bayar sesen sehabuk pon, sebab ini hadiah dari Contest Johnson's Baby Lotion yang aku menang hari tu. Hik hik hik.

Dan yang paling buat aku terkesima terkedu tersebak terduduk bila dapat tahu Mr Young Sun the photographer tu, is actually fotografer rasmi untuk beberapa company besar macam Tune Hotels, Public Gold, Petronas, etc.
Dannnnn he is also a fotografer tetap majalah FHM!
woh woh woh tetiba bajet body aku akan jadi mantop meletop bila diphotographed oleh Incik Young Sun wewwwittt~
Walaupon hakikatnya body aku ni seksi sikit je dari dugong afrika timor laut.

Beberapa minggu sebelom tu, kitorang dah set tarikh, masa, tempat segala untuk photoshoot tu. Dan tibalah hari ditunggu-tunggu.
Terpacaklah aku depan studio.
It was beyond my expectation bila diorang layan kitorang baikkkk sangat!
Well, susah kot nak dapat layanan yang baik dari kaum cha-ya-nun-alip kat Penang ni! Kebanyakannya setok nak cantas kaum melayu je keje.
Dan makin obvious kottt bila menjelang pilihanraya ni. Semak!
Tapi sejurus menapak ke dalam studio Mr. YoungSun, kitorang dilayan baik.
Walaupon depa tahu aku hanyalah pemenang contest je, kalau bukan sebab contest, takdenya aku mampu nak merasa servis photography semahal ni.

Sebelom photoshoot bermula, make up session lah dulu.

Kau tengok la mak andamnya lagi hotness dari si model dugong afrika kottt.
Masa diorang perkenalkan diri, aku bajet diorang ni ialah model ke hape.
Rupanya, jurusolek daaa..

Mak Andam lagi sorang ni sibuk camwhore dengan Baby Haikal using her ipad.

Cer kalau mak andam orang kita, ada hot camni? 
Sireh bersepah celah gigi pon boleh jadi mak andam orang kawen ok.

Before the photoshoot started, Mr Young Sun bagi briefing sikit kat Baby Haikal and si model dugong afrika.

Muka blur haha.


 Lepas everything is clear, aku pon dah ketaq-ketaq nak posing melentik bak pari-pari syurga, maka bermula lah sesi photoshoot selama sejam.
Nasib baik Mr Young Sun banyak tolong bagi idea nak posing camne. 
Kalau tak memang kayu la aku.


Lepas sejam menonggeng-nonggeng posing, tamatlah sesi berphotoshoot. 
Kejung-kejung biceps aku mengangkat Baby Haikal tatkala berposing. 
Umpama mengangkat sekampit beras mogul basmathi tahu! 
Kalah latihan PLKN. Fuhh!

So hasil photoshoot ni nanti ai show opp kendian ye. 
Agaknya, by next week boleh siap la kot gambar-gambarnya. 
Tak sabar ai! Mesti gambar ai persis Jelina Joli versi dugong. 
Air tangan Mr Young Sun harus la meletopss boh ada umph!

Lepas setel kat studio, hubby ajak lepak kat Padang Kota Lama.
Saje la alang-alang memang dah ada dekat area situ.

Buai laju-laju, sampai gunung daik,
Ape jadah lepak playground siap mekap cecantik,
Bajet cun persis bini Watson Nyambek,
Padahal cun sikit je dari Niyang Rapek.



9 comments:

Sidratul Muntaha said...

hohoho
gambo mesti cun nnti bila kuar..
*kembang kempis?mak dah takde stamina la klu kena photoshot cam ko jah..
pancit terus..

lovelywa said...

woww!! baju dah gojes dari poplook tuh..tgk si haikal pkai baju kemeja cam besor nau dah tgknye..

Jiji-Fify said...

Sidratul,
Memang pancit pon... Lepas photoshoot, terus suruh hubby pegang haikal. Tak mo pegang dah. Berat kot mamat tuuuu!!

Lovelywa,
Eh tau pulak dia dari poplook. Kantoi la ai camnih. baru nak cakap beli kat butik kat france. Bahahah!

mummy_ayu said...

wah..comel..mesti hasilya cun nanti..congrats btw.. :-)

cik panadol said...

makin glamer la si haikal ngn model dugong afrika tu nnt...anyway, tahniah.. :)

Yuyu Zulaikha said...

memang patut menang punnnn! baby haikal comelllllllllllll sangat! nak baby macam tu la T_T

Jiji-Fify said...

mummy ayu,
kita tunggu saje hasilnya. huhu

cik panadol,
dugong afrika mmg dah lama glamer. Selalu masuk national geographic. Kah kah kah

yuyu zulaikha,
haikal tu dah sama besar ngan yuyu kot. Tettttt! haha

wahida said...

comelnyaaaaaa la hai anak ko ni nok...

tak sabar aku nak tgk hasil nya...

isabelle frankly said...

wahh,..muka kao meletop dik..disolek mcm masa kawen.
tapi eh..mengapakah ada kuih pao di pipimu ittew?

*lariiiiiik