RM700 Cash dari RedBull & Myeg.

 Sama ada aku, mahupon hubby. Dua-dua tak minum RedBull. 
Sebab? Aku rasa RedBull tak berkesan pon.
Kengkonon bagi tenaga, tapi hampeh.. Heheh
Taktau la kalau berkesan kat orang lain kan.

Sebenarnya gini, masa raya hari tu. Redbull ada buat contest. Kena buat cerita on "How do u celebrate your raya with redbull". Lebih kurang gitu la tajuknya. Aku pon tak ingat sangat. Hadiahnya cashhhh!!! Aku kan mata duitan sikit. Haha. So aku dah lompat-lompat nak join.

Tapi bila tengok syaratnya, kena sertakan dua pengetap tin dekat borang peraduan tu. Pffffttt! Dah la aku and hubby tak minum redbull, takkan nak beli semata-mata nak join contest kan. Pastu air tu kau nak buat ape? Siram pokok?

So tak jadi la masuk contest tu.
Sampai la ada satu hari tu, hubby balik kerja dengan muka senyum-senyum kambing. Aku dah pelik la kan. Mamat ni sedang dilamun cinta ke hape kan.
Tetiba hubby cakap,"Tadaaaaa!!!" *sambil tunjuk pengetap tin redbull. haha*

Wahhhhhh!!! Terus lompat-lompat balik nak masuk contest tu. Aku ingat hubby beli, pastu dia paksa minum ke hape, rupanya dia kutip kat site. Bangla-bangla kat site tu minum, pastu dia pi kutip la.
Sadisssss sangat..

So mengenangkan kesadisan laki aku yang sanggup kutip bende alah tu kat site, aku pon isi borang peraduan tu atas nama hubby. Dalam hati, kalau menang kasi hubby je la... Tapi cerita "How do u celebrate ur raya with redbull" tu tetap aku yang buat la walaupon kan.
Nak harapkan laki aku yang buat cerita tu, kompom jadi cerita sang kancil dengan labi-labi. -..-

Dan beberapa bulan selepas tu, result contest tu pon keluar.
Dannnnnnn....

Nama hubby naik as one of the winners! Ohh makk gaddd!!
Saguhati je la walaupon kan. Tapi tetapppp 500 hinggitt!!

Masa aku dapat tau ni, aku senyap-senyap je.
Dalam hati, camane aku nak rampas hadiah tu dari hubby nanti. BAHAHAHA!
Bini jenis ape perangai nih? Ish ish ish..

Bila hubby balik kerja,

Aku: Papa, kita menang contest redbull tu. *kita ok. KITA! haha*
Hubby: Haa?? Iye?? Alhamdulillah. Hadiah ape?
Aku: RM500.
Hubby: Woww! Ok jugak tu. Papa ingat nak tukar sportrim kereta. *Whattttt?? NOOOO!!!*
Aku: Eh mana boleh. Mama nak pakai duit tu. 
Hubby: Contest tu kan nama Papa? So Papa punya lah.
Aku: Tapi cerita dalam borang tu Mama yang buat!! Mama punya.
Hubby: Heheh. Ok ok. Kita bahagi dua. Ok?
Aku: Ok..malam ni tidur luar. *memang dasarrrrr sangat engko nih. haha*

Beberapa hari lepas tu, aku dapat tau aku menang contest myeg pulak. Tu pon kawan kat fesbuk yang bagitau. Kalau tak, sampai sudah aku tak tau. Haha. Contest myeg ni dapat cash RM200 je. Dan yang ni kompom aku punya sebab atas nama aku.
Tapi yang dapat RM200 ni aku senyap-senyap je la. 
Kang hubby tak jadi bagi yang RM500 tu pulak. 
Hahahahaha! Tamak haloba sangat.

Aku bukan ape..Bukan taknak share harta sepencarian dengan hubby..
Cuma..
memang dah dasar tamak haloba nak buat camane kan. Ehh?

p/s: Untuk yang tak tahu (especially follower baru), aku ni memang pelik sikit. Suka masuk contest. Aku mula berjinak-jinak bercontest-montest ni sejak 6 bulan lalu. Dan yang ni kemenangan yang ke-17 aku. Baru 17 je pon. Hahaha. Alhamdulillah.  So tu yang ghairah semacam bila cakap pasal contest. Nampak perkataan contest je terus gigil-gigil sawan. Haha. Dan Alhamdulillah hasil kemenangan sehingga hari ini telah mencecah lebih RM16k. Hehehehehehe. Itu pon masih duk berebut hadiah dengan hubby. Nak buat camane, memang perangai gitu. Lalalala~
Korang boleh tengok entry-entry lama (bawah label Winning).


Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

10 comments:

mummy alisha said...

kita sama umur la:)

mummy alisha said...
This comment has been removed by the author.
Amalina Ali said...

Tahniah :) Rezeki rezeki... ^^

gadisBunga™ said...

awak menang lagi... tahniah!!!

ada tips tak? wink!!!

Jiji-Fify said...

Mummy alisha,
Awak pon tahun 87 eh? Seppppp!!!

Amalina,
Alhamdulillah...

Gadis bunga,
Hahah.rezki.. Tu lah ramai jugak yang suruh bagi tips. Tapi rasa macam poyo pulak nak bagi tips2 ni padahal bukan reti sangat pon. Hahaha. InsyaAllah dah cukup haul nnt saya buatlah entry pasal tips. Heheh

dari sisi hidupku said...

Alhamdulillah memang rezeki akak sekeluarga. Masuk je contest mesti menang walaupon saguhati. Tetiba semangat nak masuk contest. Nampak borang kat pasar raya, sambar sambil bayangkan akak haha

Jiji-Fify said...

Dari sisi hidupku,
Chaiyok! Chaiyok! Kalau ade rezki tak kemana dik.. Yakin je..

atie said...

akak, xbaik tamak2 tau. mak kite kate, nnty tuhan marah. bg kite sket! ehehehhehe :p

mummy alisha said...

eh.. bukan 83 ke?

Jiji-Fify said...

atie,
pandai mak awak. hahahaha!

mummy alisha,
suami saya 83, saya 87. kekeke