Berebut anak

 Sejak ada Baby Haikal kan. Aku sangat sangat sangat suka camwhore dengan dia. Seboleh-boleh, asal dia berkepit dengan aku je, mesti aku capai la mana-mana gajet yang ada camera dan paksa Baby Haikal senyum dan snap gambar bertubi-tubi. Haha!
Kalau Baby Haikal takmo senyum, biar aku je lah yang senyum. Kerana teorinya ialah, asal aku senyum, kompom gambar jadi cantik. Kompommm..... Haha!.
Tapi kalau waktu Baby Haikal berkepit dengan paknya, aku akan pastikan semua gajet berkamera disorok disimpan rapi.
Pastu bila hubby tetiba cakap,
Hubby: Mama, mana camera? Papa nak rekod Haikal borak dengan Papa ni.
Aku: Errrr..tak tau la kat mana. Cari la sendiri.

Lalalalala~
Terdapat sedikit kekejaman zionis di situ. Kah kah kah

Sekarang ni, Baby Haikal dah makin pandai.
Asal aku hala camera je, otomatis dia senyum. Tu la hasilnya bila aku dah didik dari awal. Wah didik sangat! Didik anak camwhore. Haha! Pendidik terboik abad ini tolongggg.


Kat atas katil, memang sentiasaaaaaaa ada gambar begini.
Tetiap malam kot camwhore dengan Baby Haikal. Eh tetiap masa kot, tak kira pagi petang malam subuh imsak, camera memanjang di tangan. Haha.
Kengkadang tu, bila aku tengok balik gambar-gambar kitorang camwhoring kan. Ada yang pakai baju sama, kat tempat sama, tapi pada hari yang berbeza. Paham tak?
Maksudnya disitu, camwhoring itu memang rutin harian kau ke hape? Haha!


Adaaaaa je makhluk halus buat photobomb kat belakang. Shuh shuh! ;P


Dalam kereta yang sedang bergerak pon bolehhhh...
Hubby paling dengki kalau aku camwhore dalam kereta. Haha. Sebab dia kena drive, dua-dua mata kena pandang depan, tak boleh satu mata tengok depan, satu mata tengok camera, tak boleh. 


Ni gambar paling ayu abad ini. Menayang "lubang gua". Aku siap zoom-zoom gambar ni sebelum publish kat sini, kot-kot la ada kelawar sedang bergayut-gayutan di dalam gua tersebut tanpa disedari kan. Haha!


Ni pon ayu jugak. Sebab rambut Baby Haikal dah kelihatan seperti bulu hidung aku. Kah kah. Well, dulu kan dia duduk dalam perut aku kan. So masa proses pembentukan rambut dia dulu, semua bulu-bulu aku la jadi rambut dia tu. Heheh! Bernas teori engko kannnnn. Boleh pakai sangat.


Dan gambar bawah ni, aku lantik sebagai gambar paling va va va vaaa abad ini.
Haha!
Holloh holloh hollohhhhh...
Ibu sungguh air muka wanita di dalam gambar tersebut.
Taknak bagitau la sape hihik. Kitew maleww! 
*Tolong lah hempok dengan kasut bola. Haha!*

Ada satu malam tu kan, tetiba hubby bukak file gambar-gambar dalam ipad. Dia memang tak pernah la tengok gambar-gambar dalam ipad tu pon. Tah kenapa malam tu tetiba dia dapat bisikan jin aprit mana suruh tengok gambar dalam ipad tu.
Aku dah chuak-chuak ubi la jugak time tu. Aku takut kantoi, sebab banyak gambar aku dengan lelaki lain dalam tu. Pastu ipad tu memang aku usung kesana kemari sepanjang masa. Walau ketika meng-clear-kan usus besar sekalipon. Huhu!

Bila hubby tengok je gambar-gambar tu semua, terus dia tinggi suara,
Hubby: Mamaaaaaa!!! Mari Siniiii!! Kenapa banyak sangat gambar Mama dengan lelaki tu??!! Gambar Papa satu pon takde??!!!
Aku: Errrr..sebab everytime Mama pam susu, Mama kena tengok gambar dia. Baru Mama feel gooooood, baru susu banyak keluar.. Heheh.
Hubby: Berani Mama buat macam ni eh!

Tak lama selepas itu...
 Aku tengok ipad, ok fineeee..
Papa pon nak amik gambar dengan lelaki tu...pffftt dasar penjeles sungguh!


Bukan satu dua keping. Tapi namplohlapan keping!
Siap set wallpaper. Protes betul nampaknya.
Hoiihhh aku peratiiiiii je perangai hubby dari jauh.

Rilek la bhai..Jangan jealous sangat..
Tu kan anak gua, gua yang lahirkan dia.
*Dalam hati, delete gambar dia! delete gambar dia! delete gambar dia! Haha!*



Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

4 comments:

Rina Ellisa said...

sempoi kakkkk :)

RieNa said...

jiji, smlm pegi sunway carnival eh? akak nampak jiji dlm bread history (ke apa ke namanya..)mula2 nampak baby haikal, terdetik dlm hati,"comelnya baby ni,mcm biasa tgk..tp kat mana ya?" lps tgk mama dia baru ingat, ohhh!! jiji laaa..!!

nak tegur,tp akak kat kaki lima luaq kedai. dok pandang je jiji sbb nak senyum, tp mestilah jiji tak perasan akak dok usha jiji. btw, jiji nampak lebih slim dr dlm blog. muehehehe.

akak punya excited, mcm nampak artis. hahahaha!

Jiji-Fify said...

rina,
AC??? shempoiiii! *tetiba*

Riena,
betullllll!!! memang pergi bread history kat carnival semalam. celebrate bday haikal. Haha! Kenapa tak tegurrrrr???!!! dush dush! kalau tak, boleh kita kanal-kenal. Btw, nampak slim? Memang ponnn.. *hamboih! hahah!* Nex time terserempak lagi, kalau tak tegur jugak, siap la! Babap akak tau la!

Gadis Kampung said...

lucu juga netry nie...baby GK tak mo tangkap gambar bila nampak je kamera terus pandang arah lain,....jenuh pujuk...