First time makan limau masyam.

Sebelum ni aku tak pernah bagi Baby Haikal makan limau mandarin mahupon limau nipis ataupon limau kasturi. Sebab..entah. Taktau kenapa tak pernah bagi.
Mungkin tak terfikir kot.
Biasa la kalau tengok buku resepi baby, balik-balik pisang pisang pisang. 
Ingat anak aku kera ke? *emo tak ketahuan hala*
 
So bebaru ni kitorang beli limau mandarin.
Biasa la bila beli yang banyak-banyak, mesti ada yang manis ada yang masam ada jugak yang busuk. Nasibbbbb engko lah. 
So masa aku makan limau yang masam, aku try bagi Baby Haikal rasa.  
Nak tengok reaksi dia macam mana kan.

Nah korang tengok video ni.

  
 Walaupon sampai kecik-kecikkk mata menahan masam, tapi lepas lima saat menganga lagi minta suap limau. Haha!
Tapi aku perasan Baby Haikal memang suka benda yang masam-masam.
Seperti.........ketiak ibu?

Ok bye!  
 

Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

6 comments:

mamafarah4 said...

hohoho..ketiak jiji masam rupanya..hanya baby haikal dan papa haikal saja yang mampu menahan..

D' Hasnie Aini said...

baca tak smpai abis dah gelak terbahak-bahak...
kat ayat 'Biasa la kalau tengok buku resepi baby, balik-balik pisang pisang pisang.
Ingat anak aku kera ke?'...

adeh -_-

Zura Lee said...

tetiba aku kecur liur bile baca ko tulis limau masam-masam...

Jiji-Fify said...

Mamafarah,
nak try tak? mana tau awak pon akan sukakannya? kah kah kah.

d'hasnie,
betul ape.. balik-balik pisang. Huhu

zura lee,
mesti macam berkompollll je air liur dalam mulut kan.

lovelywa said...

jie,
ekcelli memang elok bagi anak2 ni menda masam2 sekali sekala sebab nak bagi build dia punye kelenjar air liur dia tuh..ada bace sumwhere laa..tak igt kat mana..

Jiji-Fify said...

lovelywa,
oh ye ke? tak pernah dengar pulak. thanks bagitau... :))