Pergaulan bebas

Pergaulan bebas di sini bermaksud pergaulan tak ikut usia ye.
Bukan seks bebas ke hape ok. Huhu!
Well, pergaulan tanpa mengenal usia ni bagus sebenarnya.
Umur tak mengenal usia kannn. Ehh apakah umur tak kenal usia? Haha salah taipppp!
Pergaulan tak kenal usia la... -___-
Kalau korang nak tahu, bukan pergaulan je yang tak kenal usia.
Jodoh tak kenal usia.
Cinta tak kenal usia.
Mati tak kenal usia.
Pendek kata, memang takde sapelah yang kenal usia.
Korang kenal? Aku pon tak kenal.
Kesiannnn usia. Huhu!

Kenapa aku rasa seperti......
Mukaddimah kali ni agak hampeh. Kah kah.

Mintak maaflah ye.
Aku terpaksa fikir laju-laju taip laju-laju publish pon laju-laju sekarang.
Sebab takde masaaaaaaaaaaaa sangat lately.
Kalau la masa ada dijual kat kedai tomyam simpang depan sana, dah lama aku pergi kedai tu,
"Makcik, nak masa lima bungkus!"
 Kan senang gitu.
Tapi ni tak.
Orang kata, masa mencemburui kita.
Masa berlari sangat pantas.
Masa takkan tunggu kita. Kita kena kejar masa.
Apa masalah tah dengan masa tu. Chill-chill sudah la.
Nak pergi mana lah sangat sampai kena lari pantas, jalan sikit-sikit dah la kan.
Ok jiji. Udah-udah lah mukaddimah kau yang hampeh itu. Huhu!

Hari tu kan. Aku ada up status FB camni,

Iye..pergaulan bebas tu pasal Baby Haikal la sebenarnya.
Dia tu sekarang kan, lepas aku amik dia dari nursery, baru je sampai gate rumah, tetiba dah berkerumun anak-anak jiran nak ajak Baby Haikal main.
Aku takdelah marah. Aku suka je, diorang nak main dengan Baby Haikal.
Tapi korang tengok la.
Anak aku tu baru setahun 2 bulan.
Yang main dengan dia dah stok sekolah menengah.

Tengok la..
Dah la paling pendek, paling kecik.
Ada hati nak lawan bola jaring dengan akak-akak lonjong tu.
Pasrah je aku tengok dari jauh.
Walaupon dalam hati, meronta-ronta nak join main sekali.
Tapi sebab diorang dah panggil aku "makcik" tadi, terus sentap sambil sedut hingus dalam-dalam. Kahkah.


Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

5 comments:

Zura Lee said...

dalam ramai2 tuh haikal paling gebu montok sekali !!

mamafarah4 said...

hahaha..kalo dah macho mmg gitu..sentiasa peminat kejor..setakat mama dia yg anggun cam megan fox tu tgk sajalah ye...huhuhu

Jiji-Fify said...

zura lee,
kalau mak dia masuk gambar, acaner? :P

mamafarah,
eeiiiiiii apa niii??? pejai tohir tengok ai boleh nangis okkk.. T_T

mamafarah4 said...

eleh..berangan pejai tohir tu nk wat lagu ngapo..baik dok belek hubby yg hencem manis tu..ada faedohnya..

fifie said...

Siapa tak geram tengok baby Haikal, betis montok gila