Surprise video for hubby

Hari ni takmo cerita banyak.
Sebab? Takde masa!!!!!
Bizi bizi biziiiii!!! *sambil lari lintang pukang*

Bila tah last week kot tak ingat pulak bila, aku ada buat surprise sikit untuk hubby.
Kasi tetanjat-tanjat boboi sikit. Huhu!
Well, memang akuuuuuu je lah yang memanjangggg buat surprise untuk mamat tu kannn.. Bila tah giliran aku pulak nak tetanjat-tanjat.
*mengharapkan balasan rupanya haha!* -____-

Tapi kan. Memang sejak zaman anak dara lagi, aku memang suka buat surprise untuk orang. Especially untuk family. Sampai Mama pernah cakap,"Kalau birthday mama, ayah atau adik badik, kakngah (aku) mesti orang pertama yang akan buat sesuatu."

Tapi lepas kawen, aku la orang terakhir. Haha!
Sebab urat-urat semua dah putus kan. Ada alasan baikkkk punya. Hak hak hak.
Tapi to be frank, aku memang suka buat orang tergezut-tergezut. Mana tah aku belajar aku pon tak tahu. Sampaikan pernah satu tahap, aku buat surprise untuk sape tah, untuk Daddy kot kalau tak silap. Aku perabih terus gaji aku bulan tu (masa aku buat part time tuisyen). Yang penting aku berjaya buat Daddy tetanjat on his birthday.
Beberapa hari lepas tu, terus nyesal. Kahkahkah.

Tapi tahun depannya, buat lagi. Memang hobi tahunan nampaknya.  -______-

Tapi aku pernah dengar somewhere,
"Orang yang suka buat surprise-surprise ni ialah orang yang kurang kasih sayang. Dia nak dapatkan perhatian lebih sebab tu dia buat surprise."
Hahah! Sadis pulak aku dengar statement tu. Macam betul pon iye jugak. =P
Dalam dua tiga minggu lepas kan. Aku rasa bosannnnnn je hidup kitorang. Hubby sibuk dengan kerja seperti biasa. Aku pulak menjalani hidup yang samaaaaa je setiap hari. So macam boringgggg gitu kan.Tu yang terfikir nak buat surprise kecil-kecilan la untuk hubby disamping naikkan mood diri sendiri. Wah gituuu.
Pikio punya pikio. Aku rasa nak buat surprise video untuk hubby.
Sebenarnya dari Baby Haikal lahir sampai lah sekarang aku ada amik banyakkkkkk video. Tapi bila tengok balik satu per satu, rasa macam boringnya video-video yang aku amik.
So aku pon pikio la camane cara nak bagi video-video yang hampeh itu nampak macam best bila ditengok berulang-ulang kali.

Dannnnnnnnnnnn ni lah hasilnya...



Motip lagu Faizal Tohir? Dia kan boypreng ai..kuikui.
Walaupon dalam video ialah hubby dan Baby Haikal, tapi dalam hati tetappppp bang pejai. *mata satu keatas satu kebawah*

Aku amik masa lebih kurang dua jam untuk buat video ni.
Dan petangnya, hubby balik keroje, terus aku suruh dia duduk depan laptop dan tekan play. Tersengih tersengih tersengihhhhhh je mamat tu tengok.

 Habis je tengok video tu, terus hubby kiss aku sambil cakap,  
"Terima kasih sayang...Touching dah ni. Malam ni Papa belanja makan luar ok." Derrrrrrrrrrrrrr.....takkan kena buat video dulu baru dapat makan luar.
Hari-hari makan luar tak boleh ke?
T_____________T

Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

8 comments:

yaNa said...

best! suka sgt!
ish..x tau nak cakap apa dah..best ar! hi3..

Amalina Ali said...

alahai. touching la pulekkk...

T_T

lovelywa said...

adehh..takleh tgk la plak video ni kat opis..takpe2..kat umah bole tengok lagiks..
kesian weh statement org yg suke wat seprais adalah org yg kurang kasih sayang..bhahaha..tapi syok klau seprais tu menjadik kan..kite la yg paling happy bile buat seprais kat orang..

mamafarah4 said...

hehehe.. tetiba rasa nak puji jiji la..yg penting bila org yg kita seprise tu hepi, kita lah yg paling hepi sebab kita yg serprisekan...ala,jiji, jgn risau ek..2 hari sekali wat la seprise,konpem dpt mkn luar selalu..kecuali mlm jumaat,mkn dlm jer la ek..huhuhu

Jiji-Fify said...

Yana,
ok cakap best je pon dah cukup. Bukan bahasa urdu pon. haha! Thankssss!! :))

amalina,
awatnya? rindu bang pejai ka? :P

lovelywa,
maksudnya, awak bukanlah orang yang terpilih. Hak hak hak. Takdela gurau. Kat rumah nanti tengok la. Rewind lapanploh juta kali pon boleh.

mamafarah,
tak kuasa la pulekkkkk nak buat vid tetiap hari. Adoiiii.. Baik register dengan kru studio je kalau begitu. kah kah kah. btw, mlm jumaat duduk diam-diam kat rumah lebih syorgaaa kot.. kekeke!

Erynn Anyssa said...

di antara dua pelakon tadi,saya undi untuk baby haikal.mihmihmih.

Zura Lee said...

satu mata ke atas, satu mata ke bawah = ko juling dinasor ke jiji wey !!.. hahahaha

Jiji-Fify said...

Erynn,
ye la kalau awak undi hubby, sesuatuuuuu la tu. haha!

zura lee,
eh ko tak boleh eh buat juling gitu? aku boleh je. selalu buat. kekekeke!!!