Bila bersaing dengan bapak sendiri....

Suatu malam.
Semasa sesi bergayut-gayutan bersama Daddy,

Daddy: Eh kamu bila nak habis study ni? Lama sangat dah.
Aku: Baru dua tahun la. PhD kan 3 tahun.
Daddy: Eh baru dua tahun ke? Kenapa ayah rasa lamaaaaa je.
Aku: Ayah rindu Rajiah eh??
Daddy: Ye la. Kamu je tak rindu ayah. Asik rindu pakwe je.
Aku: Haha. Ayah kan ada makwe jugak kat rumah tu.. Hihik
Daddy: Makwe ayah boring..

*derrrr...selamber betul bapak aku. Report kat Mama tahu la!!*
 -_________-"

Daddy: Eh cepat la habis study. Baru kita boleh geng.
Aku: Geng? Geng apa?
Daddy: Ye la. Geng la sama-sama DR.
Daddy: Eh ayah dulu dapat DR umur 29 tau. Masih muda. Dan hensem. Tu yang Mama kamu ngorat ayah.

 -_________-"

Aku: Ayah, Rajiah baru 26 tahun.
Daddy: Eh ye ke? Kamu bukan dah 30 ke?

-__________-"

Aku: Mana ada. 26 baru. So Ayah dapat DR umur 29. Tapi sekarang Rajiah baru 26. Sekarang siapa yang kalah?
Daddy: Errrr...Mama kamu la kalah. Dia takde DR. Kahkahkah.

Tetiba Mama pulak yang kena kannnn..
Haha! Selamber tak bapak aku kutuk makwe dia?
Hihi.
Tapi kan. Aku belom DR lagi. Dapat ke tak dapat pon belum tentu lagi.
Dah yang kong hajo sangat kata Daddy kalah tu kenapa? Kihkih
Mati hidup semula pon dah tentu aku takkan boleh kalahkan Daddy.
Mahupon Mama.
Dua-dua pon dah professorrr..
Aku? Gelongsorrrr je la mampu. Hihik.
Dalam segala hal pon, mestilah diorang tetap yang teratas. Tetap yang nombor 1.
Aku? Nombor....
Takde nombor. Sebab tak masuk carta pon. Lagu terkeluar. Haha!
Sedar diri pon. Baguslah.
 

"The reason why daughters love their Dad the most is..
That there's at least one man in the world who will never hurt her."

"Every girl may not be a Queen to her Husband...
But she is always a "Princess" to her Father."

 Daddy, I mish u.


Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

2 comments:

mizzura said...

suka ayat yang bawah...princess...hehehe..trueee


wah..dalam proses jadi doktor ke...tu orang tua2 selalu ckp..belaja rajin2 beso ble jadi doktor..hahahah :-)

Zura Lee said...

ensem la daddy jiji..nk jdk mak tiri voley..?