TQ nasha aziz. Hahah!

Siapa yang friend ngan aku kat FB, tahu lah pasal ni.
Last week aku dapat surpriseeee dari kejauhan.
Hadiah istimewa dari sorang blog reader dari Lahad Datu dari Sabah dari dari dari. 
Heheh.

Namanya Elisah Alinda. Aku panggil Kak Elisah je.
Aku rapat dengan Kak Elisah ni dah lama.
Rapat kat FB la maksud aku. 
Masa mula-mula kenal dulu (Kak Elisah approach aku kat FB), aku macam sukaaaaa gila borak-borak ngan dia. Lawak habis ok akak ni. Lawak dia tahap spanar boleh laras. *apetah*
So dari situ la, kitorang keep in touch, walaupon dalam FB je pon kahkah.
Bunyi macam dah tahap BFF sangat la khononnnn.

Oh lupa pulak aku. Selalunya kan kalau aku dapat hadiah dari readers, aku akan bagi nickname untuk orang tu kan. Sebabnya ada sesetengah orang macam taknak aku reveal nama sebenar kat belog. Diorang rasa macam tak ikhlas ke hape kot kan. Tapi aku ikhlassssss je terima semua hadiah korang haha! *dasarrrr*
Jadi, untuk menghormati privacy mereka, aku terpaksa la bagi nickname ke hape kan. Tu yang kengkadang keluar Mengkudu la, Datin Seri la, Sup Tulang la hihihi.

Tapi Kak Elisah ni ok je kalau aku reveal nama dia pon.
Tapi sebab dia pon perasan aku suka sangat bagi nickname tah hape-hape kat orang kan, so dia dah siap-siap bagi nickname untuk diri sendiri..

 Ohohohoiiiiiii
Nasha Aziz hoiiiii
Haha!

Taknak kalah nickname diaaaaaa tuuuuu!!
Jadi marilah kita sama-sama berpura-pura setuju angguk laju-laju, ok nama dia ialah nasha aziz.
Walauponnnnnn...
Haha!

Berbalik kepada hadiah yang aku terima dari nasha aziz tadi kahkahkah, 
ada satu petang tu, tetiba pos laju datang rumah aku.
Kali ni lori tau. Bukan motor.
So bunyi hon dia scary sikit. Tetanjat-tanjat aku kat dalam rumah. Aku dah la tengah berangan masa tu, tetiba ada bunyi hon lori, dah la kuat gila.
Terkeras aku kejap. Macam kena renjatan pon ada. pfft.

Masa terima parcel ni, tengok alamat pengirim, terus aku macam...
Lahad Datuuu????
Maigad! Maigad! Terus gigil-gigil tangan. 
Dalam otak, terbayang-bayang..

"Ni kalau tak bom, mesti bazooka. Kena bukak slow-slow ni."
*mesti nasha aziz tengah gelakkan aku sekarang* 
-.-"

Ye la, Lahad Datu sekarang kan tengah feymes dengan kes pencerobohan segala kan. Tu yang tetiba bazooka bermain di minda tu. Haha!
Orang semenanjung kan memang paranoid terlebih pasal kes tu, padahal orang Lahad Datu rilekkkkk je, hari-hari kunyah kuaci, sambil fesbuk. -..-

Aku pon bukak la kotak tu dengan penuh waspada. 
Dah la ada dua kotak tau.
Maksudnya dalam pembalut ada kotak, dan dalam kotak, ada kotak lagi. 
Lagiiiiiiii la aku saspen! Haha!
Buat lawak ke hapeeee nasha aziz nih.. 
Nak kenaaaa diaaa niiiii!!! :P

 Last-last dah buka sampai habis, tengok ada makanan rupanya.
Makanan tradisional Sabah.
Omaiiii...
Omaiiii...
Makanan... Omaii....
Air liur meleleh.. Omaiii...
Omaiii..gad. 
*biasa la orang gemok tengok makanan*

 
 Nama makanan ni ialah
Keropok Amplang Merotai Perasa Sotong Manis Pedas / Ikan.
Tak boleh lagi panjang nama makanan dia.
Jenuh tau setiap kali nak ajak hubby makan.

"Papa, jom kita makan Keropok Amplang Merotai Perasa Sotong Manis Pedas."

"Taknak la. Papa suka yang Keropok Amplang Merotai Perasa Ikan. Mama makan la yang Keropok Amplang Merotai Perasa Sotong Manis Pedas tu."

-______________-"

Tapi seriously, sekali dah masuk mulut, memang tak boleh berenti.
Ketagih terus. Haha!
Petang makan habis separuh bekas, pastu bertaubat kejap.
Malam sambung lagi separuh bekas. Huhu.
Jahat betul awak, wahai Keropok Amplang Merotai Perasa Sotong Manis Pedas! Taknak kawan awak dah. Kita kunyah awak sampai masuk perut. Padan muka awak. -.-

Dannnnn bukan itu sahaja hadiah dari nasha aziz.
Ada lagi.
Di celah-celahan Keropok Amplang Merotai Perasa Sotong Manis Pedas pfft panjang gila nama, terdapat dua benda menakjubkan ini.

 Gelang mutiara dan butang baju melayu mutiara. 
Nasha Aziz, kenapa anda begitu bermurah hati?
Kenapa bagi butang baju melayu je? Butang baju kurung mana??
Kih kih kih.

Honestly, masa zaman anak dara dulu, aku sukaaaa sangat kumpul benda-benda camni. Maksud aku accessories batu-batu camni.
Sebab kampung mak aku kan kat Manila. Sabah ngan Filipina kan lebih kurang je souvenir-souvenir diorang. Pearl-pearl batu-batu camni memang banyak la. Dan cantik-cantikkkk. So bila balik kampung je, mesti aku paw tita-tita (mak saudara) aku kat sana suruh beli gelang-gelang gini. Huhu!
Tapi yang Filipina punya la. Yang Sabah punya aku tak pernah merasa lagi.
Nasib baik ada nasha aziz. Jasa mu dikenang. Huhu!
Dah la gelang tu memang ngammmm sangat kat tangan aku.
Biasa la tangan incredible hulk. Pempaham la. 
Saiz pergelangan tangan equal to saiz pergelangan kaki. Pfft..
So bukan sebarang gelang boleh masuk. T__T

Hubby pon sikit punya excited dapat butang baju melayu baru.
Warna peach pulak tu. 
Terus terbayang-bayang nak beli baju raya warna apa tahun ni. Huhu! 
Biasa la sebelom ni, hubby mana pernah pakai butang baju melayu secantik itu. Pernah pun masa nikah dulu je haha! Lepas-lepas tu, terus butang baju melayu campur-campur je dia pakai. Yang atas warna hijau bentuk bintang, yang tengah bentuk bulat warna merah, yang bawah bentuk segiempat warna oren, aku dah macam.. 
Derrrr..ni butang sari ke hapeeeee, kejap hijau kejap merah kejap oren. -..-

Kesimpulannya, semua semua semuaaaa pemberian nasha aziz ni, memang menepati keinginan kami berdua kahkahkah.
Well done nasha aziz! :P
 Itu saje lah cerita tentang blog reader yang baik hati yang datang dari Lahad Datu Sabah yang bernama nasha aziz.
Terima kasihhhhhh sangat-sangat!
Salam sayang! Muah! =)

5 comments:

mamafarah4 said...

wah bestnya jiji..dpt ole2 lagi dr sabah.. bila akak nk dpt ole2 dr penang..kuang!kuang!..

D' Hasnie Aini said...

jiji...app kita kat fb..nama kita Hasninuraini Hasan..dah lama kita add :(

Jiji-Fify said...

mamafarah,
amboiiiiii...meh datang penang la. ;P

d'hasnie,
awak..takde ponnnn.... try add lagi sekali. :(

Elysa Alinda said...

akak pun nak ole2 dari penang...meh pos kat akak char kuew tew sungai dua 5 bungkus yer...kikikikiki

Steve Adrian said...

kak jiji.. org sabah panggil tu 'amplang' je. merotai tu nama tempat, somewhere at tawau. x payah nak panjang2 sangat kak. kekekeke...